Идеалната приказка за лека нощ е дълга 8,6 минути, в нея има дракон, фея и магьосник, а действието се развива в замък, установи проучване сред малки и големи.

princess-869721_640

Британското изследване, обхванало 2000 родители и децата им, показа, че мнозина комбинират класическите приказки с теми от холивудските филмчета, за да забавляват малките. Всеки десети родител обаче се притеснява от творческите си умения.

Половината от децата държат разказвачът да се вживява в приказката и да променя гласа си за различните герои. Четвърт от малките много държат на изиграването. Децата казват, че им е приятно когато има нещо страшно, но да е за кратко и любимецът им накрая да победи силите на злото. Щастливият край е много важен. Повечето не обичат любовните истории и предпочитат фантастичното.

fairy_tale

През август и септември е най-трудно на родителите да накарат децата да си легнат. Те се оплакват, че ваканцията, както и по-дългите дни, променят създадените добри навици. Много уместно преди началото на учебната година е отново да бъде определен подходящ час за лягане. Четенето на приказка за лека нощ много помага за това. Децата обичат класическите приказки и щастливият край ги успокоява за по-добър сън.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара