Комбинирани методи решават конкретни проблеми в естетичната медицина. Ако имате повече килограми, открили сте първите бръчки или страдате от косопад, не разчитайте само на едно средство, а на комплекс от различни процедури за радикален резултат.

Това бе един от изводите на Втория европейски конгрес по антиейджинг медицина в Париж. „Комбинираното третиране на определени проблемни зони води до по-добър и дълготраен ефект – обяснява д-р Сияна Живкова, дермотолог от Jewel skin clinic, която присъства на конгреса. – За мастните депа има няколко възможности – дренаж с апарата Icoonе, който чрез своите накрайници с различни микроролери разнася натрупаната лимфна течност, стягане с лазерен радиочестотен лифтинг с Elos технология, инжекционна липолиза (при нея стените на мастните клетки се разрушават от активните вещества и възможността да се напълнее на същото място е сведена до минимум) и лифтираща мезотерапия.”

При бръчките, от една страна, имаме намаляване обема на лицето и изконсумиране на подкожната мазнина, а от друга страна – повече кожа. Как да решим проблема? Специалистите са категорични, че с един метод е невъзможно това да се случи. “Ако запълним отвън с филър, то отвътре трябва да стегнем с лазер с Elos технология. Двустранното третиране предотвратява по-нататъшни сериозни интервенции “ – обяснява д-р Живкова.

При оплешивяването е ясно, че става дума за генетична предразположеност или хормонален дисбаланс. Справянето с този естетичен недостатък може да се случи освен с трансплантация на коса, и с мезотерапия. Иновативната

реструктурираща мезотерапия за коса

е специално разработена, за да решава различни проблеми като косопад, дехидратацията на скалпа, пърхот и чупливост на косъма. “Клиничните изследвания показват, че тази технология позволява да бъде използвана като допълнение към хирургическия метод за имплантация на коса” – разяснява д-р Живкова.

От Париж у нас идва и една експресна грижа – т.нар Wow маска. Тя е чудесно средство за всички дами, които искат да изглеждат блестящи и сияйни преди важно събитие. Уникалната формула свива порите, заглажда фините бръчки, хидратира в дълбочина и премахва уморения вид на кожата.

За най-деликатната зона около очите и нейните проблеми също се предлагат няколко решения. Кожата около очите е с дебелина едва 0,1 мм, в нея няма много мастни жлези и мускули, които да я поддържат, а тя е подложена на постоянно влияние от околната среда и въздействието на нашите емоции. Появата на бръчките в тази област на лицето е почти неизбежна.

Безоперативен лифтинг – EYЕS,

със стягащ, уплътняващ и изсветляващ комплекс има многопосочно действие – намалява по-фините бръчки, редуцира подпухването, тъмните кръгове и следите от умора, бридава блясък и тонус на околочния контур. “Алтернативен метод за клепачи и смекчаване на гневната бръчка е коагулирането на горен клепач с ток. Нова техника за апликация на ботокс с революционна спринцовка с прецизно дозиране пък позволява запазването на мимиката и фиксирането на веждите така, че те да застанат напълно естестено, а не да имат гротескен вид ”, обяснява д-р Сияна Живкова.

Новите прецизни инжекционни техники, инжектори и системи обещават да улеснят работата на специалистите и да не причиняват болка. Те са разработени така, че да няма загуба на продукт и да няма дискомфорт за пациента. Използват се при поставяне на ботокс, при карбокситерапия и мезотерапия, за заличаване на татуировки.

Пилинги без дискомфорт за чувствителна кожа също са сред новите продукти, които бяха лансирани в Париж. Химичен пилинг на базата на TCA (трихлороцетна киселина) с визуален контрол на неутрализацията е разработен така, че да осигури 80% повече комфорт и 20% повече ефективност от стария. Пилингът не причинява болка – с т.нар. pain control, което позволява да бъде прилаган и върху особено деликатна кожа. “Познатият като Маями пилинг също е чудесно решение за чувствителната кожа” – припомня д-р Живкова. Ексфолиращият гел ефективно отстранява мъртвите клетки и стимулира регенерацията на кожата, като намалява появата на пори и спомага за избелване и изравняване на тена. Освен салицилова киселина и екстракт от зелен чай, формулата му съдържа още витамин С – единствения антиоксидант, който стимулира образуването на колаген.” Дерматологът коментира, че той е идеален и за подобряване вида на акнеична, мазна кожа, като в същото време действа и против фотостареене, слънчеви изгаряния и всякакви видове пигментни петна.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара