Последните тенденции в естетичната медицина са търсене и постигане на подмладяване без хирургична намеса, с помощта на хиалуронови пълнители и ботулинов токсин. Новите тенденции са свързани с различен цялостен подход, в  който важно място заемат нуждите и желанията на пациента. Работата на дерматолога е да намери баланса и индивидуалния подход към всеки.

Д-р Наталия Боянова

Подмладяването на кожата и възвръщането на загубените обеми на лицето е  процес, свързан с инжектиране на хиалуронова киселина на правилните места – така наречените медицински кодове на младостта. Те са разработени от бразилския пластичен хирург и специалист по дермални филъри  д-р Маурицио де Майо. Идеята на този метод е да се постигат натурални резултати без хирургична намеса. Използват се единствено хиалуронова киселина  и ботулинов токсин. МД кодовете са създадени за работа с продуктите на „Алерган“, съдържащи VYCROSS технологията на Juvеderm.

Новите постижения на екипите на „Алерган“ и д-р Маурицио де Майо позволяват чрез изключително малко количество хиалуронова киселина, събрано в една чаена лъжичка, да бъдат третирани цялостно зоните на лицето на пациента според неговите нужди и постигането на чудесни резултати.

Чрез иновативната техника се възстановяват не само загубените обеми, но и се осигурява лифтинг, подобрява се контурът на лицето и устните. Всяко лице има своята индивидуалност и ролята на специалиста е да определи точно в кои зони има нужда да се инжектират хиалуронови пълнители. Интересното е, че има точки, в които ако се инжектира хиалуронова киселина, може да накараш лицето на пациента да се усмихне – тоест променяш емоционалното изражение. Това са строго определени точки за инжектиране на хиалуронови филъри, които обхващат всички части на лицето, така че крайният резултат да е максимално  естествен. Кодовете са разпределени за трите части на лицето – долна част, средна част и периорбитална област.  Прилагането на кодовете става чрез използването на иновативната VYCROSS технология. Резултатите са изключително естествени и напълно безопасни за пациента, което е най-важно за съвременната естетическа медицина, и то в дългосрочен план. Всеки човек притежава индивидуалност, която трябва да се запази след направените естетични корекции.

Предимството на гамата продукти с VYCROSS технология на Juvеderm -Voluma, Volift, Volbella и Volite, е, че възстановяват не само изгубения обем, но и осигуряват  нежен лифтинг и оформят контура на лицето и устните.

Добрият естетичен дерматолог владее изкуството да моделира лицето, да подчертае естествените черти на жената, така че тя да изглежда подмладена, без да губи идентичността си.

През есента на 2017 г. някои големи градове на Европа стават подиум на MD Codes Tour на д-р Маурицио де Майо и екипа на „Алерган“. Избрани лекари имаха възможността да наблюдават на живо обучение, водено от самия Маурицио де Майо.

Д-р Наталия Боянова беше началник-отделение в Клиниката по дерматология и венерология към ВМА от 2002 до 2015 година, а в последните 2 години има собствена дерматологична практика. Тя извършва консултации в областта на общата и детската дерматология,  алергодерматология, микология, съдови дерматози, онкодерматология, премахване на малки доброкачествени образувания, естетични корекции с филъри и ботокс, химически пилинги, мезотерапия. nboyanova@yahoo.com 

Фейсбук страница на д-р Боянова.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара