Доц. Весела Райкова от Amber Beauty Club е с над 10 години клинична практика по дерматология и 20 по микробиология. Преподавател е към катедра „Медицинска микробиология“ в Медицински университет-София.

Доц. Райкова има специално отношение към пилингите и дори твърди, че са мощен течен лифтинг и коректор, след който необходимостта от бюти филтри категорично отпада. За да се справи с някои по-големи предизвикателства в своята работа, много често комбинира пилингите с други минимално инвазивни естетични процедури – PRP, мезотерапии и апаратни процедури.

За по-дълбоките белези от акне и за корекция на видими бръчки дерматологът препоръчва класически микронидлинг в комбинация с трихлороцетна киселина. Двете терапии заедно засилват ефекта на всяка една поотделно и предлагат най-добрите възможни резултати за пациента, тъй като едновременно се третират няколко слоя на епидермиса и дермата. Съкращава се и възстановителният период, поради това че киселината провокира много по-бързо обновяване на тъканите спрямо рутинната микроиглена терапия.

Какво е микронидлинг

Микронидлингът е регенеративна минимално инвазивна терапия, която повърхностно и контролирано наранява кожата, без да я уврежда, чрез убождания със стерилни микро игли. Процедурата стимулира биологична реакция в тялото за заздравяване на микро раните чрез освобождаване на различни растежни фактори. Процесът активира каскада от  тромбоцитни растежни фактори, протеини, активиращи съединителната тъкан, растежни фактори на съединителната тъкан и на фибробластите. Едновременно с това микро иглите разрушават старите и увредени колагенови влакна и последстват създаването на нови. Значително се повишава нивото на колаген тип I, III и VII. Процедурата води до цялостно подмладяване и стягане на кожата, намалява фините линии и бръчки, както и размера на порите. Засилва гъвкавостта и еластичността на тъканите.

Трихлороцентният пилинг

Използва свойствата на трихлороцетната киселина и е един от най-популярните химически пилинги за лице с приложение в леки до средно силни концентрации. Терапевтичната процедура премахва увредения горен слой на кожата и насърчава образуването на нови кожни клетки. Резултатът е по-гладка, по-ярка, по-равномерна, тонизирана и младежка кожа. Когато се използва в по-големи концентрации намалява дълбочината на белезите и бръчките, като ги прави по-малко забележими.

Когато двете процедури микронидлинг и трихлороцетен пилинг се комбинират, киселината прониква през механично формираните микро каналчета на още по-голяма дълбочина. Което допълнително стимулира обновяването на клетките и тъканите. Целият процес се засилва неколкократно заедно с лечебния отговор от микро убожданията. Резултатите са изключителни – въздейства се цялостно на всички нива – текстурата на кожата е подобрена, премахват се хиперпигментации и обезцветяване, лунички, белези от акне, бръчки или други дефекти по кожата.

Комбинираната терапия изцяло подмладява кожата и я уплътнява, придава блясък и озарява лицето. Няколко независими научни изследвания сочат, че плътността на епидермиса значително се увеличава, обновяват се колагеновите снопове, образува се нов колаген и анормални еластични влакна са редуцирани.

Доц. Райкова прилага комбинираните терапии през 1 месец с минимум 3-4 повторения. Броят варира и може да се увеличи в зависимост от дълбочината на белезите.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара