Целта на астрологията е да идентифицира, начертае и съпостави цикли на планетарни движения и да ги свърже със събития, които се случват в живота ни. Това е основната причина, поради която човек не може да бъде астролог, без да има искрена страст към историята. Казват, че историята се повтаря, добре, някак си. Историята, като всичко във Вселената, преминава през серии от цикли, вълни на вероятности и модели и тези последователности са заплетени с планетарни орбити.

Статията на Гал Сасон е от 22 февруари 2022 г. в сайта му www.cosmicnavigator.com

Точно сега очите на света са насочени към Украйна, която се превърна в бойното поле за споровете на Путин със Запада. За пореден път светът трябва да следва капризите на нарцистичен и егоистичен мачо, който никога не е приел напълно поражението на Съветската империя.

Помните ли тигъра на Путин? Този, който очевидно погълна мечка през 2015 г.? Колко символично, тъй като кафявата евразийска мечка е официалното животно на Русия. За мен това предполага, че Путин и неговата клептокрация изяждат Русия и нейния народ. И тъй като сме на тема тигри, нека ви припомня, че от 1 февруари 2022 г. до 31 януари 2023 г., според китайската астрология, ние сме под влиянието на водния тигър (в руския случай това е ледения тигър).

Китайските астролози предупреждават, че както тигърът е агресивно животно, което за разлика от други хищници ловува и когато не е гладно, тази година може да изпитаме ненужно насилие. Освен това тигърът, подобно на зодия Лъв, е огнено същество и не обича да е във водата. Огънят, смесен с вода, създава много пара, гняв, разочарование, неразбиране и агресия.

Последният път, когато тигърът плува, беше през 1962 г. и за някои от вас тази година ще се окаже много значима, особено като се имат предвид отношенията между Русия (СССР) и Запада. Нека припомня на онези от вас, които са спали в часовете по история, защото учителят им не е бил добър в  изкуството на разказването на истории. През октомври 1962 г. светът беше най-близо до ядрена война. По-късно стана известна като Кубинската ракетна криза от октомври 1962 г.

Скандално известният Лъв Фидел Кастро застава начело на Куба през 1959 г. и като ляв революционер, той естествено се присъединява към СССР. На 16 октомври 1962 г. шпионски самолет U-2, прелитащ над Куба, прави снимки на струпване на балистични ракети SS-4 на Карибския остров. В продължение на две седмици правителството на САЩ под ръководството на Джон Кенеди се опитва да направи това, което трябва да бъде най-добрият отговор на заплахата.

СССР са разтревожени от ракетите, разположени в Турция, на юг от собствените им граници и освен това през 1961 г. САЩ се опитаха и не успяха да нахлуят в Куба. Другарят Никита Хрушчов разсъждава, че може би няколко ракети на острова на 90 мили от Флорида трябва да възпират бъдеща атака от САЩ.

Кенеди нарежда морска блокада около Куба, но когато над Куба е свален американски самолет, САЩ започват да трупат войски във Флорида, готови за инвазия. Това е моментът, в който Студената война можеше да стане гореща. Но ангелите пазители на САЩ и Куба работиха много усърдно, за да предотвратят Третата световна война и Хрушчов изпрати съобщение до Кенеди, обещавайки да премахне ракетите от Куба, ако САЩ се съгласят да оставят Куба и Фидел на мира, както и да премахнат ракетната си инсталация в Турция.

Докато Кенеди се преструва, че отхвърля второто искане, той се съгласява с него тайно и ракетите са извадени от Куба и през април 1963 г. – от Турция.

Има много астрологични прилики между 2022 и 1962 г.

Първо, и двете са години на Водния Тигър, което се случва на всеки 60 години. Освен това Сатурн, великият учител, е бил в същия знак през 1962 г. като през 2022 г. – Водолей. Между другото, Сатурн е бил във Водолей и през 1991 г., годината, в която се разпада СССР и са създадени и Русия, и Украйна.

Друг астрологичен паралел между 1962 и 2022 г. е транзитът на Юпитер в Риби. Тази позиция на Юпитер може да се прояви като измама, илюзии и голямо объркване. Не мисля, че светът не знае какво се случва в ума на Путин. Поне според Юпитер в Риби, на самия Путин му липсва яснота в ума. Както можете да видите, много цикли се завръщат и поставят подобни актьори в центъра на сцената.

Нека да разгледаме какво вижда един историк в тези цикли.

От статията в Ню Йорк Таймс на Антон Трояновски:

„Владимир Познер беше англоезичен съветски пропаганден редактор в Москва през 1962 г., работа, която му даваше огромен достъп до американски вестници и списания. Това тогава му позволи да проследи кубинската ракетна криза извън съветския медиен филтър. И днес казва, че сега чувства нещо подобно. „Мирисът на война е много силен“, каза той в интервю в деня,  когато обстрелът се засили по линията на фронта в Източна Украйна. (преди началото на войната, б.р.)„Ако говорим за отношенията между Русия и Запада — и по-специално Съединените щати — смятам, че те са толкова лоши, колкото са били по всяко време на Студената война, а може би в известен смисъл дори по-лоши. ”

Статията продължава да обсъжда периода, когато Сатурн отново е бил във Водолей (1991 – 1993). Статията предполага, че „Г-н Путин се стреми да отмени европейския ред за сигурност, създаден, когато страната му беше слаба и уязвима след разпадането на Съветския съюз през 1991 г., и да пресъздаде вида геополитическа буферна зона, от която руските управници през вековете са смятали, че имат нужда.

Този транзит на Сатурн във Водолей е време, когато преоценяваме нашите общности, верността, кои са нашите приятели и кои са нашите врагове. Водолеят се свързва с държави, правителства и големи групи от хора (да, 190 000 войници около Украйна). Путин погрешно разбра Сатурн във Водолей и смяташе, че това означава разрушаване на западните съюзи, ЕС или НАТО. Вместо това Сатурн стимулира не само Запада и НАТО срещу него, но също така обедини украинците и направи уклона им към Запада по-силен.

Водолей също е владетел на технологиите и можем да очакваме масивна кибервойна през 2022 г., докато Сатурн се плъзга през дигиталния Водолей.

О, почти забравих, Водолей е въздушен знак, който се отнася до полетите и през годината на Водния тигър Flying Tiger Line Flight 739, превозващ основно персонал на американската армия, изчезна над Тихия океан. Всички 107 човека на борда изчезнаха – не бяха открити останки или тела. Обърнете внимание на летящите тигри над водата тази година!

Всичко сме едно и всеки един е всичко, аз съм твърдо вярващ в идеята за единство. Ако нещо се случва там в света, то има отражение във всеки един от нас. Ние също се обекти на агресия,  на опити на някой да разбие нашата група за подкрепа или да раздели приятелството ни. Ние също се чувстваме застрашени от конкуренция, която може да е твърде близо до дома, застрашавайки нашия просперитет или мир. Също така се чувстваме неразбрани, жертва на дезинформация и пропаганда. Всички ще трябва да се справим тази година с гладните тигри, които ровят във водата (емоциите).

Но както можем да видим от ситуацията в Европа, това е година, в която също можем да се сближим с нашите приятели (Сатурн във Водолей), като се приведем в съответствие с хора, които споделят нашите ценности (Северен възел в Телец), хора, които можем да почувстваме близки достатъчно, за да свалим защитите си и да бъдем уязвими с тях  (Юпитер в Риби). Да се ​​надяваме, че на 6 март, когато Венера и Марс се придвижат заедно към Водолей, знак на надежда и алтруизъм,

ситуацията в Украйна ще се успокои.

На друга бележка. 2 март е Новолунието в Риби, първото за тази година, което не е засегнато от ретроградни планети, ​​така че това е най-добрият ден да преработите новогодишните си резолюции и да яхнете коня. Хм, всъщност  тигъра…

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара