Една от любимите ни вкусови комбинации, които на пръв поглед изглеждат и звучат безумно, е на шоколад и синьо сирене. Макар за някои хора новината, че като се смесят тези два продукта се получава нещо феноменално е нова, за бранша това не е нещо невиждано. Ако посещавате по-често различни събития с дегустация на алкохол, все някога пред вас ще се появи чиния с парченце натурален шоколад в комбинация с парченце синьо сирене.

Ние смесихме двата продукта в едно цяло, като резултатът беше нежен и деликатен, пухкав мус.

Необходими продукти:

200 мл еспресо

100 г синьо сирене

250 г натурален шоколад

250 мл студена течна, млечна сметана

плодове за украса

настърган шоколад за украса

Начин на приготвяне:

Кипнете кафето в подходяща тенджерка или касерола и прибавете синьото сирене, начупено на парчета. Спрете котлона и пасирайте сместа с помоща на ръчен пасатор.

Прибавете шоколада и разбъркайте с бъркалка за яйца, за да се хомогенизира сместа. Прехвърлете я в хладилник или във фризер, за да се охлади напълно и леко да се стегне.

Разбийте сметаната с миксер, докато се получат твърди връхчета, и внимателно я смесете към охладената шоколадова смес на три части.

Разпределете муса в чашки и украсете с плодове и настърган шоколад. Оставете го в хладилника, за да стегне за поне няколко часа.

Рецепта от кулинарно училище Amuse Bouche

Facebook Twitter Google+

0 Коментара