Д-р Самер Шокър е водещ дерматолог в сферата на клиничната и естетична дерматология. Сред отличените специалисти за 2020 г. в двете авторитетни класации “Най-добрите лекари в София” и “Лекарите, на които вярваме”. Можете да го откриете в столичния Amber Beauty Club. С д-р Шокър ви представяме 4 медицински и естетични приложения на ботулиновия токсин. Не само суетата прави процедурата толкова популярна, инжектирането на ботокс е метод за справяне с редица състояния, за които може би не подозирате.

Корекция на „gummy smile“ или “усмивка с венец”

„Когато се усмихват, при някои хора целият венец над горните зъби се показва, което може да създаде дискомфорт и неувереност при общуване.“, казва д-р Самер Шокър.  Причината може да са естествено по-малките зъби в сравнение с венците, както и хипертрофия на венците (когато са по-дълги). Обикновено „gummy smile“ или „венечната усмивка“ е състояние, което се свърза със свръхактивните мускули под носа. Те се свиват и издърпват устната нагоре при усмивка. Малки количества невротоксин, инжектирани в тези мускули, ще намалят видимостта на излишната тъкан на венците в покой и докато се усмихвате.

Корекцията е бърза и нискобюджтена. Препоръчително е резултатите да се поддържат на всеки 4 месеца.

Ботокс лечение при стиска не и скърцане със зъби

Ежедневният стрес може да е причина за несъзнателно и неконтролирано стискане на челюстите през деня и скърцане със зъби (бруксизъм) по време на сън. Този постоянен фитнес на мускулите на челюстта през деня и нощта води до хипертофия или удебеляване на дъвкателните мускули. Да причини преждевременно износване на зъбите, болка и умора в самите челюстни мускули, главоболие и дори дискомфорт в ушите.

За да релаксира свръхактивните дъвкателни мускули (масетери), д-р Самер Шокър инжектира ботулинов токсин в зоната. Методът облекчава симптомите и намалява силата на триене и стискане. Препоръчително е резултатите да се поддържат на всеки 4 месеца.

Подчератава V-формата и омекотява долната част на лицето

Освен че са дъвкателни мускули, масетерите придават форма на долната част на лицето. При активен спорт, постоянното
дъвчене на дъвка или при хора с бруксизъм, долната челюст става по-изразителна в ъглите и се разширява, придобива квадратна форма. Инжектирането на единици ботулинов токсин в тези обемни мускули ги релаксира, коригира формата на челюстта и омекотява лицевия овал. Процедурата има изключителен естетичен ефект при квадратна челюст, подчертава V-формата, оформя и стеснява долната част на лицето. Резултатът е видим след 7 до 10 дни.

Лечение на хиперхидроза

Изпотяването е нормална физиологична функция, която подпо
мага регулирането на телесната температура. Естествен отговор на тялото при топло време, физическа активност, при стрес, чувство на страх или гняв. Но при някои хора може да се прояви прекомерно без видима причина. Дори да възникне при необичайни ситуации, например и при по-хладно време.

Това състояние се нарича хиперхидроза и когато е ограничено до една зона от тялото (подмишници, ходила и длани), изключително успешен метод на лечение е инжектирането на ботокс. Много хора не търсят терапия, защото не осъзнават сериозността на проблема. Д-р Самер Шокър съветва непременно да се направи консултация със специалист.

Терапията блокира временно нервните сигнали, отговорни за изпотяването, възпрепятствайки потните жлези да произвеждат твърде много пот. Резултатите продължават от 6 до 12 месеца, след което процедурата трябва да се повтори, тъй като нервите регенерират. С течение на времето повторяемостта на процедурите се извършва на по-дълъг отрязък от време. Пациентите започват да забелязват резултатите след 5 дни, а пълният ефект е видим след 2 седмици.

Д-р Самер Шокър е категоричен, че лечението на прекомерно изпотяване с ботулинов токсин може значително да подобри качеството на живот. Пациентите са повлияват изключително успешно и са наистина доволни от резултатите.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара