Червените и синкави капилярни мрежи могат да се появят както по лицето – на бузите, на носа, брадичката, така и по крайниците. Тези съдови изменения имат различна предистория и причините за тяхната поява по кожата ни може да бъде както наследствена предразположеност, претърпени медицински манипулации, заболявания, но също така и от неправилна грижа.

Не е много приятно, особено при дамите, тези изразени подкожни образования да са причина за ниско самочувствие и себеуважение. Поддръжката на добрия външния вид и използването редица методи за премахване на кръвоносни съдове е една от причините много хора да се възползват от терапиите, предоставени от съвременната медицина.

Съществуват така наречените традиционни методи, които обаче имат и своите недостатъци. Ако до известна степен премахването на изразени кръвоносни съдове е ефективно чрез склеротерапия, оперативна намеса или електрокоагулация, то безспорен отрицателен ефект от тяхната намеса е неравномерната пигментация, алергии и други странични ефекти. Много известни козметични марки също предоставят добри продукти, с които можете да намалите видимостта на капилярите, но тъй като действието на препарата е временно то се изисква постоянство и продължителна употреба.

Един от най-добрите и предпочитани методи за премахване на кръвоносни съдове е прилагането на лазерна терапия. Този съвременен метод е безопасен и се прилага дори при хора, които имат изразени алергии, непоносимост към медикаменти и препарати и други. Освен това дори и най-миниатюрните кожни образувания много добре се повлияват от използването на тези специализирани лазерни системи. Прилагането на лазерния метод не разрушава и не въздейства отрицателно върху други системи както например при пигментацията на кожата. Лазерът излъчва светлинен импулс, който заварява стените на изразения кръвоносен съд и по този начин го унищожава. Потокът от кръв не се изпарява, а се насочва към основните вени, където е мястото ѝ. Предимството на тази терапия е, че веднъж премахнати кръвоносните съдове те не се появяват повторно.

Вижте повече за всички процедури на Инканто!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара