Любимите на милиони жени, а и немалко мъже по света герои от хитовия роман „Дяволът носи Прада“ отново ще бъдат близо до читателите с нови трудни за решаване казуси, но и с безброй забавни ситуации. Новата книга на Лорън Уайзбъргър „Когато животът те хване натясно“ излезе и на български. Романът обаче е напълно самостоятелен и ще носи същата наслада дори на тези, които не са чели предишните книги.

В Гринуич, Кънектикът, моравите и жените са съвършено поддържани, коктейлите с водка „Титос” и сода са свръхсилни и всеки има нещо да каже за новия съсед знаменитост. Там се озовава Емили Чарлтън, която е имидж консултант на звезди, но в Холивуд не ѝ потръгва. След загуба на пореден клиент тя се утешава при приятелката си Мириам – бивша успешна адвокатка, която сега е майка на пълен работен ден и живее в предградията. Мириам запознава отчаяната си приятелка с Каролина Хартуел – великолепно изглеждащ бивш супермодел, съпруга на сенатор. Каролина е несправедливо арестувана и таблоидите се нахвърлят върху нея. Така намесата на Емили става наложителна. Появява се и Миранда Пристли, а това винаги вещае проблеми. Изходът от заплетената ситуация е представен с много чувство за хумор и доза ирония от великолепната Лорън Уайзбъргър.

„Когато животът те хване натясно“ е зрял чиклит. Срещаме героите от „Дяволът носи Прада“ вече поулегнали, някои от тях с деца, преместили се в предградията, оставили бляскавия външен вид да отстъпи пред семейните ценности. Една такава трансформация не може да дойде плавно, „като на филм“, а с цената на болезнени осъзнавания и вътрешни конфликти. Героите се сблъскват с изневери, проблеми в работата, предателства от неочаквани места и още куп проблеми. Те обаче нямат шанс, когато три приятелки обединят силите си и се борят рамо до рамо, както за собственото си оцеляване, така и за щастието на другата.

Лорън Уайзбъргър е родена на 28 март 1977 г. в Скрантън (щата Пенсилвания, САЩ) – провинциален град (както тя самата го нарича) с население 77 хил. души. Тя обаче е космополит по душа и след като завършва английски език в университета Корнуел, се връща в родното си място с единствената цел да спести пари, за да направи околосветско пътешествие. Постига целта си и се отправя на щуро пътуване – само с една раница на гърба обикаля цяла Европа, Израел, Египет, Йордания, Тайланд, Индия, Непал и Хонг Конг. След завръщането си в САЩ започва работа като асистент на главната редакторка на списание Vogue – Анна Уинтър. Вдъхновена от преживяванията си и уроците, които получава там, тя написва „Дяволът носи Прада“ (2003) – бестселър, задържал се начело в класацията на The New York Times в продължение на цяла година.

„Когато животът те хване натясно“ излиза по книжарниците в САЩ на 5 юни 2018 и веднага грабва вниманието на критиците и широката публика. Cosmopolitan пише за книгата: „Емили от „Дяволът носи Прада“ получава заслужено продължение“.

Според Library Journal „Уайзбъргър се завръща с пореден изключителен роман, съпътстващ Прада. С глави, разказани последователно от трите главни героини, и с грабващи заглавия, той ще разплаче от смях читателите с историите за живота в предградията. Това е най-желаната книга за летния сезон“. Като „пикантна и вкусна“ я определят от Kirkus Reviews, а медийната компания PopSugar пише за романа: „С бързо темпо, забавна и клюкарска, „Когато животът те хване натясно“ е задължителен аксесоар за плажната ви чанта“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара