Каква е връзката на денят на раждането ви с вашето здраве?

  • Вие сте Число 1, ако сте родени на 1-ви, 10-и, 19-и или 28-и от всеки месец.
  • Вие сте Число 2, ако сте родени на 2-ри, 11-и, 20-и или 29-и от всеки месец.
  • Вие сте Число 3, ако сте родени на 3-ти, 12-и, 21-ви или 30-и от всеки месец.
  • Вие сте Число 4, ако сте родени на 4-ти, 13-и, 22-ри или 31-ви от всеки месец.
  • Вие сте Число 5, ако сте родени на 5-и, 14-и или 23-ти от всеки месец.
  • Вие сте Число 6, ако сте родени на 6-и, 15-ти или 24-ти от всеки месец.
  • Вие сте Число 7, ако сте родени на 7-и, 16-ти или 25-и от всеки месец.
  • Вие сте Число 8, ако сте родени на 8-и, 17-ти или 26-ти от всеки месец.
  • Вие сте Число 9, ако сте родени на 9-и, 18-ти или 27-и от всеки месец

Число 1

Цветовете, хармонични с вибрациите на Число 1, са: всички отсенки на слънчево- или златистожълтото, яркооранжевото и лилавото.

Хората с Число 1 ще забележат благотворна промяна в цялостното си състояние и могат да засилят положителната си същност, като носят близо до кожата топаз или кехлибар.

Вибрацията на Число 1 поражда склонност към сърдечносъдови заболявания, например към сърцебиене и лошо кръвообращение, а също към болки в областта на кръста, злополуки, засягащи гръбначния стълб, понякога високо кръвно налягане и астигматизъм и трябва често да ходят на очен лекар.

Физическите им заболявания се усложняват от отрицателните емоции или, обратното, отшумяват и дори изчезват при положителни емоции, великодушие и оптимизъм. Не е изключено да се появят полови проблеми, например фригидност при жените и импотентност при мъжете. Тези проблеми обаче са временни и при правилна душевна нагласа ще бъдат превъзмогнати.

Хората с Число 1 понякога се разболяват заради прекомерната си гордост и егоизъм. Научат ли се на по-търпеливо и гъвкаво отношение, ще забележат как и здравословното им състояние се подобрява. Октомври, ноември и декември на всяка година са месеците, когато повечето симптоми на подкопано здраве -физическо и психическо, причинени и от болести, и от злополуки, сполитат хората с Число 1 – те са резултат от песимизъм, потиснатост, стрес или преумора. Наближат ли тези месеци, хората с Число 1 трябва да гледат по-ведро на нещата. Не след дълго, научат ли се през тези периоди да са оптимисти във всичко, те ще са в състояние да притъпят и дори да премахнат тенденцията да боледуват и да претърпяват злополуки през посочените месеци.

Хората с Число 1 трябва да започват да се разтоварват емоционално най-малко 30 дни преди гореуказаните месеци. Препоръчваните за тях храни са: стафиди, ечемичен хляб, ечемик, портокали, лимони и фурми.

Основните билки, гарантиращи, че при постоянна употреба хората с Число 1 ще постигнат непоклатимо здраве, са: шафран, лайка, очманка, жълт кантарион, карамфил, индийско орехче, киселец, пореч, корен от тинтява, лавандула, дафинови листа, мащерика, върбинка и мирта. Ако тези билки биват взимани като настойка от хората, родени на 1-ви, 10-и, 19-и или 28-ми през всеки месец от всички години, те действат като успокоително и тонизиращо средство. Веднага ще почувствате бързото им чудотворно въздействие, ако пиете по три-четири чаени лъжички, за да се отърсите от тревогата, напрежението, потиснатостта, гнева и други психически и емоционални смущения. Настойката трябва да бъде взимана редовно (по една супена лъжица) два пъти седмично, а ако сте под стрес – и по-често.

Число 2

Цветовете, съответстващи на вибрацията на Число 2, са: светлозелено, бледожълто, сребристо, виолетово и светлолилаво.

Хората с Число 2 ще забележат благотворна промяна в цялостното си състояние и ще засилят положителната си същност, ако носят близо до кожата си смарагди, перли или лунни камъни.

Вибрацията на Числото 2 създава склонност към стомашни заболявания и проблеми с храносмилането. Хората с Число 2 са податливи на стомашни отравяния и ако са в чужбина, трябва да внимават какво ядат и каква вода пият. Не е изключено да страдат от гастрит и най-често доброкачествени образувания.

Най-уязвими са гърдите и гръдният им кош. Повечето болести, от които страдат хората с Число 2 са продължителни и хронични и са причинени от вечните йм тревоги – ако те се научат да не се безпокоят за щяло и нещяло, ще оздравяват значително по-бързо.

Януари, февруари и юли на всяка година са месеците, когато повечето симптоми на влошено здравословно състояние – психическо и физическо, причинено от болести или претърпени злополуки, ще сполитат хората с Число 2 – те са причинени от песимизъм, потиснатост, напрежение, тревоги й преумора.

Всяка година, наближат ли тези месеци, хората с Число 2 трябва да се стараят да са спокойни. Постигнат ли го, ще разсеят и дори ще премахнат тенденцията през тези месеци да боледуват и да претърпяват злополуки. Трябва да започват да се разтоварват емоционално най-малко 30 дни преди посочените месеци.

Хората с Число 2 трябва да ядат: марули, зеле, ряпа, краставици, пъпеши. Основните билки, които, стига да са взимани продължително, ще им осигурят отлично здравословно състояние, са: цикория, градинска жлъчка, рапично семе, зелено зеле, лунна папрат, ленено семе, живовляк и пепел от върба. Ако тези билки се взимат под формата на настройка от хората, родени на 2-ри, 11-и, 20-и и 29-и на всеки месец от всяка година, те ще им подействат като успокоително и тонизиращо средство.

Хората с Число 2 бързо ще усетят чудотворното им влияние, ако при тревога, стрес, депресия, гняв, психически и емоционални проблеми пият по три-четири чаени лъжички от настройката. Трябва да я взимат редовно, два пъти седмично (по една супена лъжица), а при напрежение – и по повече.

Число З

Цветовете, съответстващи на вибрациите на Числото З, са: всички есенни багри, например жълтото и убито оранжевото, ръждивото, а също тюркоазеното и небесносиньото.

Хората с Число 3 споделят любовта към лилавото, присъща на представителите на Число 1.

Хората с Число 3 ще забележат значителна благотворна промяна в общото си състояние и ще засилят положителното в своя характер, ако носят близо до кожата тюркоаз.

Вибрацията на Число 3 създава склонност към изнервеност, често породена от преумора и недоспиване. Нерядко страдат от силни пристъпи на ишиас и невроза, от най- различни  дерматологични проблеми и са уязвими за наранявания в областта на хълбоците. Понякога имат здравословни проблеми с черния дроб и болки в бедрата.

Декември, февруари, юни и септември на всяка година са месеците, когато при хората с Число 3 се проявяват повечето симптоми на лошо здравословно състояние – психическо и физическо, причинено от болести или злополуки, – резултат от песимизъм, потиснатост, стрес или преумора.

Хората с Число 3 трябва да се стараят през тези месеци всяка година да запазват спокойствие и не след дълго ще са в състояние да разсеят и дори да премахнат предразположеността към заболявания и злополуки през въпросния период. Трябва да си налагат да са оптимисти най-малко 30 дни преди гореуказаните месеци.

Хората с Число 3 трябва често да ядат цвекло, боровинки, аспержи, череши, берберис, ягоди, ябълки, черници, праскови, маслини, ревен, цариградско грозде, нарове, градинска жлъчка, ананаси, грозде, бадеми, смокини, лешници, пшеница и всички пшеничени продукти.

Билките, които, приемани продължително, ще допринесат за отличното им здравословно състояние, са: пореч, глухарче, медуница, градински чай, мента, шафран, индийско орехче, карамфил, майоран и жълт кантарион. Взимани под формата на настойка от хората, родени на 3-ти, 12-и, 21-ви и 30-и на всеки месец от всяка година, тези билки действат като успокоително и тонизиращо средство.

При тревога, напрежение, потиснатост, гняв и други психически и емоционални проблеми те веднага ще усетят благотворното им влияние, ако пият по три-четири чаени лъжички. Трябва да приемат настойката редовно – два пъти в седмицата по една супена лъжица, а при стрес, и в по-големи количества.

Число 4

Цветовете, съответстващи на вибрацията на Числото 4, са: електриковосиньо и кобалтово, сребристосиво и морско-зелено.

Хората с Число 4 ще забележат благотворна промяна в общото си състояние и могат да засилят положителното в своя характер, ако носят близо до кожата сапфири, кварц или камък, съчетаващ лазурит с малахит.

Вибрацията на Число 4 ви прави податливи на странни, трудни за диагностициране заболявания, психични проблеми, меланхолия, анемия, затруднено кръвообращение, главоболие и болки в кръста, злополуки с електрически ток и при светкавични бури и наранявания на краката под коленете.

Хората с Число 4 могат да извлекат огромна полза от всички лечения с електричество, от хипноза и внушение. Предупреждавам ги изрично в никакъв случай да не посягат към наркотиците; макар и всеки, станал вегетарианец, да се радва на по-добро здраве, хората с Число 4 ще се разболеят от различни хронични заболявания, ако не избягват силните подправки и месото освен пилешкото и рибата.

Физическата им уязвимост се засилва при отрицателни емоции и обратното, отслабва и дори изчезва при положителни емоции, спокоен дух и търпеливост. Възможни са проблеми с половите органи, понякога импотентност при мъжете и фригидност при жените, които обаче са отстраними, ако хората с Число 4 се съсредоточат и осъзнаят, че това е не на физиологична, а на психическа почва.

Януари, февруари, юли, август и септември на всяка година са месеците, когато почти всички симптоми на разклатено здраве – психическо и физическо, вследствие на болест или на злополука, се проявяват при хората с Число 4: те са резултат от черногледство, депресия, стрес или преумора.

Наближат ли тези месеци, хората с Число 4 трябва да запазват спокойствие. Не след дълго, щом свикнат да го правят, ще са в състояние до голяма степен да притъпят и дори да премахнат склонността през тези периоди да боледуват или да претърпяват злополуки. Те трябва да гледат оптимистично на нещата най-малко трийсет дни преди началото на изброените месеци.

Хората с Число 4 трябва често да ядат спанак. Те ще постигнат чудесно здравословно състояние, ако доста продължително приемат подходящите за тях билки: градински чай, жълтурче, гаултерия, мушмули, исландски мъх, ергенска сълза. Взимани под формата на настойка от хората, родени на 4-ти, 13-и, 22-ри и 31-ви на всеки месец от всички години, тези билки действат като успокоително и тонизиращо средство.

Изпитвате ли притеснения, ядосвате ли се за нещо, подложени ли сте на стрес, депресия и други емоционални и душевни неприятности, ще почувствате бързо чудотворно облекчение, ако изпиете три-четири чаени лъжички от настойката. По принцип трябва да пиете редовно два пъти на седмицата по една супена лъжица, а при напрежение, и по-често.

Число 5

Тъй като хората с Число 5 се разбират с представителите на всички други числа, те могат да носят всякакви цветове, но най-подходящите за аурата на Числото 5 са: перленосиво, светлозелено и сребристо. Не бива да носят тъмни цветове, дори те да са посочени като цветове на Слънчевия им знак.

Хората с Число 5 ще усетят благотворна промяна в общото си състояние и ще засилят положителното в характера си, ако носят близо до тялото аквамарин, платина или сребро.

Вибрацията на Число 5 поражда склонност към прекомерна умозрителност и към пилеене на енергията, които биха могли да доведат до нервен срив.

Хората с Число 5 се притесняват за всичко и често страдат от безсъние, тикове по лицето и клепачите и „блуждаеща“ болка в раменете, ръцете и дланите. Дори при леко душевно напрежение стават раздразнителни и избухливи.

Препоръчвам им, ако са притеснени, да гледат по-оптимистично на нещата, да запазват спокойствие и да проявяват търпеливост дори когато са подложени на стрес. Видимо лечебно въздействие им оказва сънят, почивката и спокойното обкръжение.

Юни, септември и декември на всяка година са месеците, когато повечето симптоми на разклатено здраве – психическо и физическо, предизвикано от заболяване или злополука сполитат хората с Число 5 – те са плод на черногледство, депресия, стрес или преумора.

Наближат ли тези месеци, хората с Число 5 трябва да запазват самообладание. Не след дълго ще видят, че така са в състояние да разсеят и дори да отстранят склонността през тези периоди да боледуват и да попадат в злополуки. Трябва да гледат ведро на нещата най-малко трийсет дни преди началото на изброените месеци.

Храните, препоръчвани за хората с число 5, са: моркови, пащърнак, диво зеле, овесено брашно, овесен хляб, магданоз и всички видове ядки, най-вече лешници и орехи. Основните билки, които след продължителна употреба им гарантират постоянно здраве, са: майоран, печурки, кимион, мащерика.

Взимани под формата на настойка от хората, родени на 5-и, 14-и и 23-ти на всеки месец от всяка година, тези билки им действат успокоително и тонизиращо. Ще усетите бързо чудотворно въздействие, ако при тревоги, стрес, потиснатост, ядове или други психически и емоционални неприятности изпиете от билките три-четири чаени лъжички.

Настойката трябва да бъде взимана редовно, по два пъти седмично (една супена лъжица), а при напрежение, и по-често.

Число 6

Цветовете, съответстващи на вибрацията на Числото 6, са: пастелните отсенки на всички багри, най-вече на розовото и синьото, понякога и пръстените тонове, например шоколадовокафявото и кафеникаво зеленото, но те са второстепенни по отношение на пастелните оттенъци.

Хората с число 6 ще усетят благотворна промяна в общото си състояние и ще засилят положителното в своя характер, ако носят близо до кожата си опали, а понякога и мед.

Вибрацията на Числото 6 поражда тенденция към инфекции на гърлото, носа, горната част на белите дробове, а също на гръдния кош и гърдите.

Жените с Число 6 са предразположени към заболявания на гърдите и родилките често страдат от „млечна треска“. При тези хора нерядко се наблюдават леки сърдечносъдови заболявания, водещи до нарушено кръвообращение. При тях уязвими са пикочният мехур и бъбреците, те би следвало да избягват захарта.

Като цяло хората с Число 6 са силни и снажни, стига да живеят в провинцията, в противен случай трябва често да ходят на места с чист въздух и да не водят заседнал живот. Ако живеят в град, трябва да положат сериозни усилия често да прекарват края на седмицата и отпуската си в провинцията.

Май, октомври и ноември на всяка година са месеците, когато повечето симптоми на разклатено здраве – психическо и физическо, резултат от болест или злополука, сполитат хората с Число 6 – това е следствие от черногледство, депресия, напрежение, тревоги или преумора.

Всяка година, наближат ли тези месеци, хората с Число 6 би следвало да запазят спокойствие. Не след дълго ще установят, че така до голяма степен притъпяват и дори премахват склонността през тези периоди да боледуват или да претърпяват злополуки. Препоръчително е да се настройват оптимистично най-малко трийсет дни преди началото на изброените месеци.

На хората с Число 6 се отразяват добре следните храни: всички бобови култури, пащърнак, спанак, пъпеши, ябълки, праскови, кайсии, нарове, орехи и бадеми, особено бадемите. Основните билки, оказващи след продължителна употреба отлично въздействие върху здравето на хората с Число 6, са: мента, тиквички, дяволска уста, нарове, сокът от богородичен косъм, папрат, нарциси, дива мащерика, растенията с миризма на мускус, теменужки, върбинка и листа от роза. Какво прелестно съчетание, нали? Големи късметлии са представителите на Число 6.

Взимани като настойка от хората, родени на 6-и, 15-и и 24-ти от всеки месец на всяка година, тези билки действат като успокоително и тонизиращо средство. Ще усетите незабавното й чудотворно влияние, ако при неприятности, стрес, потиснатост, ядове и други емоционални и психически проблеми изпиете три-четири чаени лъжички от настойката. Трябва да я приемате редовно, по два пъти  седмично (една супена лъжица), а при напрежение или стрес, и повече.

Число 7

Цветовете, отговарящи на вибрацията на Число 7, са: морскозелено, светложълто, аквамарин, розово и бяло.

Хората с Число 7 не бива да носят черно или тъмни цветове, дори когато те са посочени като цветове в Слънчевия им знак.

Хората с Число 7 ще усетят благотворна промяна в общото си състояние и ще засилят положителното в своя характер, ако носят близо до кожата си смарагд или аметист. Водните лилии и цветовете на лотоса като с вълшебна пръчица ще повдигнат настроението им, ако се чувстват тъжни, самотни и закопнели за обич.

Числото 7 поражда склонност към тревоги. Тези хора по-лесно се притесняват, избухват и ядосват. Докато в личния им живот и в службата всичко върви по вода, те са способни да отхвърлят неимоверно много работа. Но притеснят ли се от нещо или някого, са предразположени към черногледство, униват и това води до крайна физическа умора.

Изключително чувствителни към околния свят, те попиват досущ като гъба отрицателната нагласа на хората около себе си. Стига да усещат, че са нужни и оценявани по достойнство, представителите на Число 7 на драго сърце ще се, нагърбят с какво ли не и обикновено си вършат работата добросъвестно. Но не си дават сметка, че физически не са така силни, както психически – често организмът им е крехък и повечето им здравословни проблеми идват от това, че те надценяват силите си.

Най-често имат изключително чувствителна на слънцето и физическия допир кожа, а понякога и се потят обилно; ако ядат храна, неподходяща за храносмилателната им система, нерядко получават тежки обриви.

Януари, февруари, юли и август на всяка година са месеците, когато повечето симптоми на разклатено здраве -психическо и физическо, причинено от болест или злополука, се проявяват при хората с Число 7 като резултат от черногледство, депресия, стрес, напрежение, ядове или преумора. Всяка година, наближат ли тези месеци, хората с Число 7 трябва да запазват спокойствие. Не след дълго ще са в състояние да притъпяват до голяма степен и дори да преодоляват склонността си през тези периоди да боледуват или да претърпяват злополуки. Най-малко трийсет дни преди началото на въпросните месеци трябва да забравят всички тревоги.

Храните, които хората с Число 7 трябва да ядат често са: марули, зеле, градинска жлъчка, краставици, гъби, ябълки, червени боровинки и соковете от всички плодове.

Основните билки, оказващи дълготраен благотворен ефект върху хората с Число 7, са: цикория, зелено зеле, ленено семе и киселец. Взимани като настойка от хората, родени на 7-и, 16-и и 25-и от всеки ден на всяка година, те действат като успокоително и тонизиращо средство.

При ядове, стрес, депресия, неприятности и други психически и емоционални проблеми ще усетят бързото чудотворно въздействие на тези билки, ако пият три-четири чаени лъжички. Настойката трябва да се взима редовно – два пъти в седмицата по една супена лъжица, а при напрежение и стрес – и по-често.

Число 8

Цветовете, съответстващи на вибрацията на Число 8, са: индигово, всички оттенъци на кафявото, тъмнозелено и морскосиньо.

Хората с число 8 ще забележат благотворна промяна в общото си състояние и ще засилят положителното в характера си, ако носят близо до кожата диамант или оникс.

Те са по-уязвими от другите на заболявания на черния дроб, жлъчката, тънките черва и отделителната система. Често страдат от мигрена, болести на кръвта, ревматизъм и отравяния. Тъй като са особено алергични към животинските продукти, им препоръчвам да избягват всякакво месо.

Януари, февруари, юли и декември на всяка година са месеците, когато повечето симптоми на разклатено здраве – психическо и физическо, причинено от болест или злополука, сполитат представителите на Число 8 – те са резултат от черногледство, депресия, напрежение, ядове или преумора. (Хората с Число 8 са най-податливи на тежки депресии.) Всяка година, наближат ли тези месеци, те трябва да си налагат да са спокойни. Не след дълго ще се убедят, че ще са в състояние до голяма степен да разсейват и дори да премахват предразположеността си през тези периоди да боледуват и да претърпяват злополуки.

За тях са препоръчителни следните храни: спанак, моркови, цветно зеле и кервиз. При продължително приемане желязно здраве ще им осигурят билките гаултерия, ангелика, градински чай, живовляк, спореж, овчарска торбичка, ергенска сълза, върбинка, бъзов цвят, мандрагора.

Приемани във вид на настойка от хората, родени на 8-и, 17-и или 26-и на всеки месец през всички години, тези билки им действат успокояващо и тонизиращо. Ако са изнервени и потиснати, ако страдат от стрес, депресия и други психически и емоционални проблеми, те ще изпитат бързото им чудотворно влияние, ако изпият от отварата три-четири чаени лъжички. Настойката трябва да бъде взимана редовно, два пъти в седмицата по една супена лъжица, а при напрежение и стрес – и по-често.

Число 9

Цветовете, съответстващи на вибрацията на Числото 9, са: тъмночервено или рубиненочервено (но без оранжеви оттенъци), синьо и бяло.

Хората с Число 9 ще забележат благотворна промяна и ще могат да засилят положителното в характера си, ако носят близо до кожата рубин.

Вибрацията на числото 9 създава силна предразположеност към главоболие, много висока температура, внезапно развиващи се скоротечни болести, които отшумяват точно толкова бързо, колкото и са се появили. Много рядко човек с Число 9 ще се разболее от продължителна или хронична болест, а ако това се случи, е много важно на заболяването да бъде поставена правилна диагноза, понеже то е в разрез със самата същност на това число. Неговите представители са жизнени и се възстановяват бързо. Рядко избягват варицелата, едрата шарка и скарлатината.

Не бива да рискуват, докато спортуват, тъй като са предразположени към злополуки, при които е наранявана главата, към порязване и изгаряния. Не е изключено често да ги боли зъб и непрекъснато да ходят на зъболекар (нещо, което ненавиждат).

Предупреждавам изрично хората с Число 9 да избягват мазната храна, концентратите и всякакви вина.

Февруари, април, май, октомври и ноември на всяка година са месеците, когато при хората с Число 9 се проявяват повечето симптоми на разклатено здраве – психическо и физическо, причинено от болест или злополука, резултат от черногледство, потиснатост, напрежение, безпокойство или преумора. Наближат ли тези месеци, всяка година хората с Число 9 трябва да запазват самообладание. Не след дълго ще установят, че така притъпяват и дори премахват предразположеността си през тези периоди да боледуват или да изживяват злополуки.

Препоръчваните за тях храни са: кромид лук и чесън, ревен, хрян и домати (освен ако заради аспектите между планетите в хороскопа им нямат алергия към тях).

Основните билки, които при попродължителна-употреба гарантират отлично здраве, са: синапено семе, пелин, рани-лист, мента, чемерика, джинджифил, пипер, зановец, рапица, брош, хмел, бъз и сок от коприва. Ако родените на 9-и, 18-и и 27-и на всеки месец през всички години пият настойки от тези билки, ще почувстват успокояващото им и тонизиращо въздействие.

Ако имат ядове и притеснения, ако страдат от депресия или някакви други психически и емоционални неприятности, ще усетят бързото им чудотворно влияние, ако изпият три-четири чаени лъжички отвара от тях. Настойката трябва да бъде взимана редовно, два пъти в седмицата по една супена лъжица, а при напрежение и стрес и по-често.

От „Звездни знаци“ на Линда Гудман 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара