Искате ли сияйна кожа без пигментни петна? Витамин С е любима съставка на дерматолозите със своите изключителни ползи за кожата:

  • изсветлява пигментните петна
  • изглажда микрорелефа
  • има силно антиоксидантно действие

 

Иновативният концентриран серум INTENSIVE VITAMINE C² съдържа две форми на витамин С за мигновен и дългосрочен ефект и гарантира 29% по-малко пигментни петна само след 28 дни. Двете форми на витамин С – 10% чиста аскорбинова киселина и 2% аскорбил глюкозид, гарантират бърз и дълготраен ефект само след месец употреба.

Витамин С, основен елемент на живота, е необходим за поддържането доброто здраве на кожата. Той действа като основен антиоксидант в организма.

INTENSIVE VITAMINE C² осигурява на кожата аскорбинова киселина, активната съставка на витамин С, която е необходима за биологичните ѝ функции. Серумът действа върху три от основните фактори за запазване на красива кожа: регулиране на пигментацията, борба с оксидативния стрес и синтез на колаген.
INTENSIVE VITAMINE C² съдържа 93,7% миметични съставки – подобни на тези естествено налични в кожата.

Витамин С е молекула, призната заради своите многобройни качества. Витамин С в аскорбиновата си форма е основният естествен антиоксидант в кожата. Трябва да се набавя от външни източници, защото организмът не може да го синтезира. Аскорбиновата киселина участва в редица биологични функции, които са от съществено значение за красотата, младостта и здравето на кожата, по-специално регулиране на пигментацията, защита срещу окисление и синтез на колаген. Концентрацията му намалява с възрастта и фотостареенето.

Изсветляване на пигментни петна

  • Действа върху пигментацията на кожата на 2 нива:
    инхибиране на тирозиназата (ензим, отговорен за пигментацията);
  • значително изсветляване на хиперпигментацията, причинена от слънцето или стареенето.

Антиоксидант

Антиоксидантното му действие осигурява фотозащита срещу UVA и UVB лъчи.

Витамин С може да задейства клетъчната диференциация, като по този начин подобрява външния вид на кожата. Защитава кератиноцитите и подобрява реструктурирането на епидермиса. Стимулира синтеза на колаген и инхибитори на разграждането на колаген (TIMP-1).

Концентрираният серум с 2 форми на витамин С за бърз и дълготраен ефект е в иновативен флакон с две отделения,
който запазва качествата и свежестта на аскорбиновата киселина, която започва да се разпада в присъствието на кислород, светлина и вода.

Чистият витамин С е изключително нестабилен, когато се
съхранява във вода. За оптимална ефикасност аскорбиновата киселина се поддържа в идеално стабилно състояние в „прахообразна“ форма, която не се комбинира с водната фаза
до първата употреба.

Водната фаза е фина емулсия, формулирана с клетъчна вода, която съдържа 2% аскорбил глюкозид или провитамин С за трайно сияйна кожа и ефикасност срещу пигментните петна.
Нейното леко кисело pH е от съществено значение за
подпомагане на ефективното проникване на витамин С в кожата.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара