Акнето е често срещано състояние, което засяга повечето хора в даден момент от живота им. То причинява петна, черни или бели точки, мазна кожа и понякога кожа, която е възпалена или болезнена при допир.

Акнето най-често се развива по лицето на човека – това е обичайното проявление на акнето, което засяга почти всички хора. Не е рядкост появата на акне по гърба – това засяга повече от половината хора с акне.

По-рядко акнето се появява по гръдния кош – това явление засяга около 15% от хората с акне.

Има 6 основни вида проблеми по кожата, причинени от акне

Понеже на пазара има ефективни продукти против акне, които трябва да опитате, първо трябва да знаете, какъв е вашият проблем и как се появил. Само тогава ще изберете подходящия продукт за справяне с проблема.

Много често е появата на черни точки – малки черни или жълтеникави подутини, които се развиват по кожата; те не са пълни с мръсотия, но са черни, защото са следствие на блокирани космени фоликули.

  • Бели точки – те са подобни на черните точки, но може да са по-твърди и няма да излязат при стискане, което изобщо не е препоръчително.
  • Папули – малки червени подутини, които може да почувствате като меки образувания по кожата, но често може и да са болезнени.
  • Пустули – подобни на папулите, но с бяло връхче в центъра на пъпката, причинено от натрупване на гной.
  • Възли – големи твърди бучки, които се натрупват под повърхността на кожата и могат да бъдат болезнени.
  • Кисти – най-тежкият вид петна, причинени от акне; те са големи, пълни с гной бучки, които приличат на циреи и носят най-голям риск от причиняване на трайни белези.

За всички тези проблеми, хората са потърсили много и най-различни решения. От решения, които нямат доказан ефект, до силни дерматологични продукти, които оставят и странични ефекти. Затова под ефективен продукт, ние имаме определение – такъв е този, който има видим ефект при превенцията и лечението, доказан и научно, и няма странични ефекти, които да дразнят допълнително и без това пострадалата кожа.

ACNE OUT – серия продукти разработени против акне

Когато говорим за ефективни продукти против акне – за превенция и лечение – няма как да не споменем уникалната формула и доказала се във времето серия ACNE OUT.

Тя е разработена в следствие на всички особености водещи до появата на акне, противопоказанията и страничните ефекти от използването на продукти в миналото, и с оглед различните проявление на акнето.

Резултатите от тестовете и проучвания за серията ACNE OUT са показателни

  • 99% по-малко гнойни пъпки след 15 дни*
  • 67%  по-малко подкожни пъпки след 22 дни*
  • 91% общо подобрение на състоянието и регулиране на омазняването – дългосрочно*

*Клинично рандомизирано двойно-сляпо, плацебо контролирано проучване при 68 пациента с различни форми на акне.

Как да използвате продуктите от серията ACNE OUT

Първо трябва да се запознаете с различните продукти от серията и да прецените според описанията, кой точно е за вашия конкретен случай. Ако, например, искате да отстраните ефективно черни точки от лицето си, тогава може да изберете ACNE OUT активен крем против пъпки.

 

При враснали косми след епилация, може да изберете активния лосион от серията. При много мазна и проблемна кожа следва да изберете сапун ACNE OUT, който да стане част от вашата рутина вкъщи. Ако пък имате по-чувствителна кожа, заложете на по-деликатен измиващ продукт от серията – измиващата пяна.

Най-важното, което трябва да знаете е свързано с описанията на продуктите – тяхното предназначение и начин на употреба. От първото зависи да изберете продукт за вашия проблем, а от второто – ефективното третиране и решение на проблема. Не са малко случаите, при които е необходима комбинация от продукти, за да може да се справите с по-натрапчиво състояние. За комплексна грижа при акне и усложнения от акне, или при проблемна кожа, серията предлага комплект от два или повече продукти.

Правилният начин на употреба гарантира, че ще изпитате максимален ефект от закупения продукт. В този смисъл, предписанията се следват едно към едно с текста в листовката, която идва със закупения продукт.

Допълнителни съвети при проблеми с акне

И най-добрите продукти срещу акне няма да помогнат, ако не спазвате някои елементарни противопоказания. Първо и най-важното – щадете кожата си. Търкате ли лицето си, за да се отървете от петната от акне? Убедени ли сте, че пукането на пъпка или използването на силни сапуни ще доведе до по-чиста кожа? Колкото и да е трудно за вярване, истината е, че тези неща всъщност влошават акнето. Науката показва, че това, което наистина работи за изчистване на акнето, е нежната грижа за кожата.

Серията Acne Out е разработена именно с тази мисъл. Продуктите, които са част от колекцията са меки, почистващи и щадящи кожата, без да запушват порите ви. Използвайте ги според указанията, а ако имате допълнителни въпроси можете да ги зададете в чата на марката на официалния им сайт.

 

Друг важен фактор – лечението на акне е най-ефективно, когато появата му едва започва. Бързата намеса може да предотврати влошаването на акнето. Ако акнето се влоши, стане умерено до тежко преди началото на лечението, хората с цветна кожа имат по-висок риск от развитие на тъмни петна, черни точки, пистули, и други.

Затова с превенцията, която предоставят ефективните продукти от серията Acne Out, може изобщо да не се стигне до описаните проблеми следствие на акнето.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара