Капка Тодорова, известна и под псевдонима Лола Монтескьо, представя първия си сборник с фейлетони „Секс, мусака и революции“ на 25 март от 18:00 в книжен център „Гринуич“ на ул. „Витоша“ 37 в София.

lola„Ще си говорим за това как се роди Лола, за хумора и още нещо.“, обещава Капка.

„Лола, секс, мусака и революции“ е сборник със сатирични фейлетони на женски и политически теми. Скоро след излизането си се превърна в бестселър и получи специална награда на Съюза на българските журналисти за книга в областта на журналистиката и медиите.

В 30-те фейлетона, описващи веселата страна на майчинството, Лола ни доказва, че не е супержена, напротив – и на нея се случва да загори мусаката и да забрави детето в яслите. Въпреки това тя си остава истинска българка – патриотка, красива, умна и толерантна, а според слуховете притежава и умението да не бърка текстовете на приспивните песни с тези на Преслава.

kapkaКапка Тодорова е журналист във в. „24 часа”. Освен кореспонденции от Европа тя публикува и всяка седмица фейлетони под псевдонима Лола Монтескьо. Името е комбинация между Лола Монтес – прочута танцьорка и любовница на баварския крал Лудвиг I (в чиито нозе сърцата си полагат още прусакът Фридрих Вилхелм IV, цар Николай I, Дюма – син, Ференц Лист и др.), и барон Монтескьо – един от бащите на съвременната социология, политолог и виден просветител от XVIII век.

Никога не се омъжвай за германец!

Ла дойче вита 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара