Вечната мечта на всички домакини – винаги да имат под ръка всички необходими съставки за следващия кулинарен шедьовър. Предлагаме ви да помислите как сами да отгледате подправки и билки, които да са ви винаги под ръка за вкусни ястия. Ето какво може да порасне в собствения ви дом.

Кориандър

koriander

За кориандъра най-подходяща е лека почва с неутрална киселинност. Засейте семената в саксията на редова и редовно поливайте. Кълновете се появяват в рамките на няколко седмици след сеитбата.

Копър

2

Ако отглеждате копър вкъщи, не забравяйте, че това растение много обича светлината. Поливайте редовно а веднъж на две седмици подхранвайте с минерални торове.

Магданоз

3

Препоръчва се семената от магданоз, един ден преди засаждане, да се  поставят в съд с вода. Посадете ги на не повече от половин сантиметър дълбочина в почвата. Саксиите поставете на тъмно място и поливайте през ден. Когато се покажат зелените израстъци, преместете на перваза на прозорец на светло.

Розмарин

4

Розмарин растителни семена добре влажната почва в малки саксии с дълбочина около 15 см. Семената покълват ще за около един месец. Важно е да се гарантира, че почвата е мокра, и не забравяйте периодично да се проветри култури.

Градински чай

5

За разсад ще ви е достатъчна една пластмасова чаша, но когато пораснат, не забравяйте да пресадите в достатъчно голям съд – не по-малък от литър и половина. Както и при розмарина, засадете семената във влажна почва.

Мащерка

6

Имате нужда от малък съд, до 15 см височина. Навлажнете почвата с пулверизатор и сложете няколко семена. Покрийте с 1 сантиметър почва. Преди да разсадите, не оставяйте почвата да изсъхва. Поливането на мащерката обаче трябва да е умерено, сипвайте вода, когато видите почвата вече суха.

Маточина

7

Засейте маточината в един ред, на разстояние 12-15 см, и поливайте три пъти седмично. Ако искате повече зеленина, не й давайте да цъфти. Прищипвайте пъпките, когато се появят и в крайна сметка ще се увеличат разклоненията на листата.

Риган

8

Риганът не е взискателен към почвата, но изключително много обича светлина, така че сложете саксиите на най-слънчевото място. Посейте семената на дълбочина от 0,5 см и докато поникнат поливайте  3-4 пъти на ден, а възрастните растения – веднъж на 2 дни.

От AdMe.ru

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара