Божествената душа на соул музиката, американският вокал и пианист Франк Маккомб ще зарадва почитателите си в България с концерт в София на 24 март. Специално за събитието в родината се завръща и бившата перкусионистка от „Ку-ку бенд“ – Лили Йончева.

Franc McComb 1

Двамата се запознали преди 5 години. Нашето момиче минало през един клуб в Лондон, за да се види с колеги музиканти, които през това време репетирали с Маккомб. Когато си тръгвала от клуба, той я догонил до вратата и я поканил да поеме следващите участия с него. Оттогава двамата винаги работят заедно при изявите му в Англия.

Лили живее и работи в британската столица вече 7 години. В момента води лекции в два колежа – Morley College и Richmond College. Има и две групи – голяма латино-джаз банда, на име „Barabani band“, в която свири и тромпетистът на Simply Red, и джаз трио „Trio Lil“.

Lili Joncheva

Българката има и съвсем прясна новина, с която може да се похвали. Тези дни е подписала договор с най-голямото образователно издателство в Обединеното Кралство – „Charanga“, за издаване и разпространение на първия учебик по Djembe Drumming, написан от Лили. Той е подкрепен от всички учителски организации и ще влезе в британската образователна система – първо в южните общини, а от септември и в цялата страна. Издателите сами потърсили Йончева с предложение за договор, когато разбрали, че работи по такъв учебник. Досега тя е преподавала на много учители по музика и ги е обучавала как да водят клас по перкусии. Освен това са поискали от нея това да бъде само началото от цяла поредица, затова чаровната усмивка на ударните инструменти се лишава от съня си, за да пише нощем втората част на учебника.

Frank McComb 2

Но специално за Франк Маккомб Лили отдели от ценното си време, за да направи концерта му в София още по-запомнящ се. Сред 27-те най-велики пианисти на всички времена, американецът е истинско явление на сцената. Неговите виртуозни вокални и инструментални изпълнения са радост за ухото на всеки ценител.  На 24 март двамата с българката ще изпълнят най-добрите му парчета на сцената на Sofia Live Club. Организаторите обещават и още изненади.

Билетите за концерта вече са в продажба в мрежата на Eventim в момента на промо цена от 35 лв., а на място в клуба ще струват 40 лв.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара