Дебютният роман на нашата авторка Соня Тодорова „Перлите на Ади Ландау“ излиза в понеделник от печат. Това е история за избора и свободата, за стихията на времето и неизбежните случайности, за непонятната жестокост и жилавия порив към щастие.

Cover-Perlite-na-Adi-LandowРоманът на Соня проследява историята на чифт перлени обици, която започва от еврейското гето във Виена, минава през разкошните дворци на Рингщрасе, през малко планинско селце в Алпите, през раздираната от кошмара на войната Европа, концентрационния лагер „Кайлъка“ и провинциалния град Фердинанд. Това са перипетиите на жени и мъже, еврейски търговци и австрийски благородници, войници на Германския райх и български партизани, на едно виенско момче и едно софийско момиче. Авторката е създала вълнуващ и неустоим разказ за безпощадния вихър на времето, който преобръща съдби и неусетно разменя ролите на героите и жертвите. Посветен на „бягащия човек”, романът ще ви подтикне да се припознаете в образите на хора, които се надяват и се страхуват, които изчезват и се завръщат – и всичко това изглежда случайно, а всъщност никога не е.

IMG_2026

Соня Тодорова нашумя със своя „Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София“ – едно изключително духовито и увлекателно четиво, което помогна на много читатели да видят града си с нови очи.

Завършила е Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, има докторска степен по висша геодезия от Техническия университет във Виена. Между научните си публикации пише разкази за удоволствие, работи и като преводач на свободна практика.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара