Експертен съветник към английското здравно министерство в областта на националните стандарти за майчино здравеопазване и родилна грижа (NICE guidelines) идва на посещение в България между 12 и 21 април. Трейси Купър е акушерка с 26-годишен опит, а от 15 години е супервайзър на акушерски звена в няколко университетски болници.

Tracy (2)Доктор Купър ще бъде в страната ни по покана на акушерски кабинет „Зебра“ и европейския проект COST, който финансира изследвания в областта на нормалната бременност и раждане. В акушерски кабинет „Зебра“ доктор Купър ще наблюдава провеждането на профилактичните консултации за бременни и ще дава насоки за подобряване на услугата според начина, по който се води женска консултация във Великобритания.

Целта на консултациите е да бъде обхванат максимален брой бременни, за да бъде съставен доклад за оптимизиране на грижата, оказвана от самостоятелни акушерки в България.

Консултациите са безплатни, а графикът на доктор Купър ще бъде достатъчно гъвкав, за да приеме всички желаещи да участват в изследването и да се консултират с нея. Това е първа визита на опитни професионалисти в областта на акушерските грижи, запланувани от акушерски кабинет „Зебра“.

При престоя си Трейси Купър ще се срещне с медицински лица, представители на съсловни и неправителствени организации и бременни, които се интересуват от работата ѝ. Списъкът с мероприятията ще бъде публикуван на www.zebramidwives.com

Бременните, които искат да се запишат за участие в изследването и консултация с доктор Купър, могат да заявят желание за участие на телефон 0886 215 480.

Трейси Купър е член на изследователското звено в Кралската акушерска колегия (RCM), както и съветник на Комисията по качеството на здравни грижи (CQC) към здравното министерство на Великобритания. В момента доктор Купър изготвя анализ за финансовата ефективност на организацията на родилната помощ във Великобритания.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара