„Животът, мотоциклетите и други невъзможни начинания“ e новата книта на Катарина Бивалд, известна на българската публика с предишния си роман „Читателите от Броукън Уийл препоръчват“, която се превърна в световен хит.

Лятото, когато навършва 18 години, Анет Гранквист си обещава три неща – да се научи да кара мотоциклет, да си купи къща и да бъде по-самостоятелна.

Zhivotyt. motocikletite i drugi nevyzmozhni nachinaniya-119 години по-късно тя е изпълнила само последната точка от списъка си. 38-годишната Анет е самотна майка и живее под наем. Не е била на истинска среща от началото на новото хилядолетие. Работи в супермаркет и звукът на касата я подлудява. И дори няма шофьорска книжка за автомобил, а какво остава за мотор!

Положението е приемливо – дори приятно, докато дъщеря й живее вкъщи. Но когато Ема заминава, за да следва в университет, Анет попада в непозната ситуация. Оказва се, че едно е да си самотна майка с дете и съвсем друго – да си самотна майка без дете. Освен че става жертва на синдрома на празното гнездо, Анет има в изобилие това, което най-много й е липсвало през последните десетилетия – време!

Сега е най-подходящият момент да изпълни мечтите си, а защо не и други невъзможни начинания – да вземе книжка за мотоциклет, да се захване с неизпълним проект, да се сближи с майка си в разгара на старческата й деменция и да се хвърли през глава в луд романс.

Но скоро се оказва, че свободата и приключенският дух водят най-неочаквано до непредвидими усложнения…

Facebook Twitter Google+

0 Коментара