Идва третото издание на Sofia Green Fashion Days.       Събитието ще отвори врати за посетители на 25 ноември от 11часа в НДК – във фоайето на зала 6А, където ще се проведе еко изложението и различните тематични работилници.

В събитието ще се включат освен участниците от Русия, Италия, Иран Холандия и представители от Бразилия.

Sofia Green Fashion Days е първото по рода си събитие не само на Балканския полуостров, но и в цяла Източна Европа. То събира два пъти годишно производители и дизайнери, които държат на здравословния начин на живот и органичната храна, потребители на био козметика и ценители на дрехи направени от органични и възобновяеми материали.

„Инициативата ни беше приветствана от кмета на София и през септември направихме съвместен проект с общината и „Зелени решения София“ – кампанията „Време е за детокс на гардероба“ събира ненужните дрехи в рамките  на инициативата „European Week for Waste Reduction“. След рециклирането от „TexCycle“, сме поканили трима дизайнери – Десислава Филева, Александрина Пандурска и Десислава Веселинова, които ще представят колекция от дрехи и чанти за възрастни и деца, създадени изцяло от събрания в рамките на кампанията стар текстил“, разказва създателката на Sofia Green Fashion Days Наталия Абилдина.

Демонстрацията на колекцията ще се проведе на 26 ноември в НДК, в 19.00 ч в зала 6А, и ще бъде открита от Кмета на град София – г-жа Фандъкова.

Освен колекцията от рециклирани материали,  посетителите ще видят  колекцията от натурален памук с авторски принт от модна къща AZARIA с дизайнер – Десислава Веселинова, The House of Byfield — колекцията от органичен памук на дизайнера от Холандия.

EVANTI Fashion House с  дизайнер Евелина Дойчинова ще покаже платове от натурална  вълна и машинно и ръчно плетени облекла. Младият бранд The Bucket , създаден от Калина Михайлова застава зад идеята за минимум отпадъци и вредни последствия за околната среда при багренето на текстила.

Специален гост на събитието ще бъде Никола Чочев – един от финалистите на тазгодишното издание на „Гласът на България“. Свежест в програмата ще внесе детски колектив «МиРеЛа» с диригент Мариела Милеткова.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара