Драматичният сериал на FOX, „911“, разширява обхвата си до град Остин, Тексас, с първите си нови епизоди.

Преди почти 20 години Оуен Странд (Роб Лоу) е единственият оцелял от своята пожарна станция в Манхатън след нападението на 11 септември. Той е натоварен с тежката задача да възстанови станцията. Подобна трагедия се случва в пожарна в Остин и Оуен заминава за Тексас, за да им помогне да започнат отначало.

Щом пристига в Остин, Оуен се запознава с блестящата и саркастична главна парамедичка Мишел Блейк (Лив Тайлър), както и с полица Карлос Рейес. Оуен започва да събира новия си екип от разнообразни и квалифицирани кандидати за пожарна станция 126.

Най-голямото предизвикателство пред него е Джъд Райдър, който, подобно на Оуен, е единственият оцелял от екипа на пожарна станция 126 след като се отзовават на сигнал за инцидент, който завършва трагично.

Лив Тайлър е международно известна актриса, познато лице от екраните вече повече от две десетилетия. Започва да се занимава с манекенство на 14 години, а след това започва и кариерата ѝ на актриса.

След дебюта ѝ в „Тревожна есен“

на Брус Бересфорд е избрана от младия режисьор Джеймс Манголд (който по-късно ще режисира хитове като „Луди години“, „Да преминеш границата“ и „Логан“) за първия му филм „Тежък“ (Heavy), пожънал успех сред критиката и зрителите и добил култов статут. Следва друг култов хит на независимото кино, „Емпайър Рекърдс“, но всъщност главната роля в „Открадната красота“ на Бернардо Бертолучи я изстрелва към звездната слава на 18-годишна възраст.

След това Лив играе в успешния проект на Том Ханкс „Музиката, която правиш“, химн за славните дни на рокендрола от 60-те години на миналия век (тъй като Лив е израснала с рокендрола, този филм е скъп и за нея). Следва екшън блокбастърът на Майкъл Бей „Армагедон“, където играе заедно с Брус Уилис, Бен Афлек и Стив Бушеми, който по-късно режисира Лив в „Самотният Джим“ (Lonesome Jim).

Лив е забелязана от режисьора Робърт Олтман

в „Открадната красота“ и вече покойният велик творец я включва в два от последните си проекти – „Наследството на Куки“ и „Д-р Т. и жените“. Описва я така: „Много сериозна, много подготвена и много голяма професионалистка… Луд съм по нея“.

Между снимките за Олтман Лив играе с Р. Файнс в в „Онегин“, режисиран от сестра му Марта по класическия роман на Александър Пушкин. Той казва за Лив: „Направихме прослушвания с много актриси, но Лив има изострен усет за емоционалната истина, която не може да бъде изиграна или представена, а просто я има“.

През 2001 г. Лив играе Арвен в разтърсващата епична трилогия „Властелинът на пръстените“ – „Задругата на пръстена“, „Двете кули“ и „Завръщането на краля“.

Вярна на еклектиката,

Лив изненадва с участието си в приятната нускобюджетна комедия на култовия режисьор Кевин Смит „Момиче от Джърси“, където се събира с колегата си от „Армагедон“ Бен Афлек, а след това играе Бети, главната женска роля редом с Брус Банър на Едуард Нортън в „Невероятният Хълк“ на Marvel.

Наскоро Лив участва в предизвикателния и радушно приет сериал „Останалите“ на HBO заедно с Джъстин Теру и Кристофър Екълстън, а в края на 2017 г. я видяхме на малкия екран в хитовата поредица на BBC „Барутният заговор“ с Кит Харингтън. Предстои да я гледаме в третия сезон на хитовата продукция на Hulu/ITV „Куртизанки“.

Международна звезда, съпруга и майка на три деца, Лив сега разделя времето си между Лондон и Ню Йорк. А някъде насред всичко това е намерила време да напише книга, „Modern Manners: Tools to Take You to the Top“ („Съвременните обноски: средствата да стигнеш до върха“) в съавторство с баба си Доротея Джонсън, експерт по етикет и основателка на The Protocol School of Washington (Вашингтонското училище по протокол).

Facebook Twitter Google+

0 Коментара