„Хищникът. Жертвите в харема на Кадафи“ от френската журналистка Аник Кожан e книга, която разкрива истината за зверствата на либийския диктатор Муамар Кадафи.

Enthusiast_Hishtnikat-Zhertvite-v-harema-na-Kadafi_cover-first

Полковникът изнасилвал момичета, за да задоволи перверзните си желания. Овличал жени от собствените им сватби, превръщайки ги в свои сексуални робини. Говори се, че насилвал дори войници и министри. Преди да го направи бойно оръжие, Муамар Кадафи използва секса като политическо оръжие.

Според „Ентусиаст“, който издава книгата, разкритията, които прави известната френска журналистка показват истинската същност на детронирания диктатор на Либия.

Докато Вождът говори за свобода за либийските жени и за равни права между половете от политическата трибуна, той извършва нечовешки злодеяния със своите жертви, превърнати в сексуални робини.

Аник Кожан споделя историите на жертвите му и с подробности разкрива

жестокостите и зверствата на тиранина.

В Либия изнасилванията са табу. Хората, които биха говорили за това са малко. Но Кожан среща 22-годишната Сорая – момиче, което е готово да поеме риска да говори. Сорая изпитва отчаяна нужда да свидетелства срещу мъжа, който по брутален начин издевателства над нея и който никога няма да бъде подведен под отговорност.

Сорая е едва на 15, когато я принуждават да се присъедини към останалите момичета в харема на Кадафи. Избират я да приветства Вожда с букет при посещението му в нейното училище. Кадафи поставя ръка върху главата й, което означава: „Тази я искам!“. На следващия ден Сорая е отведена. При първата им среща Кадафи я получава гола. Сорая е ужасена, но той я сграбчва силно и й казва: „Не се страхувай. Аз съм твоят татко… Но аз съм и твой брат, а и твой любим. Аз ще бъда всичко това за теб. Защото ти ще останеш да живееш тук с мен завинаги”.

Сорая живее 5 години в мазето на огромното му имение до Триполи –

Баб ал-Азизия. Кадафи я изнасилва многократно, уринира върху нея, кара я да пуши, да пие алкохол и да смърка кокаин. Сорая е принудена да гледа порно, за да се научи да му служи по-добре в леглото. Понякога други момичета или мъже са изнасилвани пред нея. В хода на разследването си Кожан открива, че Сорая е една от онези жертви, за които либийското общество не иска и да чуе. Срамът и униженията на младата жена се отразяват върху цялата нация.

„Хищникът“ е преведена на повече от 20 езика, както и на арабски, и се разпространява свободно в Либия.

Annick-Cojean_pic

Аник Кожан е френска журналистка, репортер на в. „Монд“, автор на няколко книги, автор и водещ на предаванията „Дуели“ и „Следи“ в телевизия „Франс 5“.  През март 2014 г. във в. „Монд“ излиза нейна статия за използването на изнасилването като оръжие за масово унищожение в Сирия. Статията е базирана на разследването й в арабската държава.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара