Събиране на средства за стартиране и функциониране на Денонощна национална телефонна линия в помощ на жертви на домашно насилие е целта на тазгодишната кампания на AVON „Говори открито срещу домашното насилие“.

11026648_10153148836659104_879738010_n

Проектът цели значително да улесни

връзката на засегнатите със специалисти от цялата страна

и да стимулира повече дами да говорят открито за проблема. Жертвите ще бъдат насочвани към организации, членки на дългогодишния партньор на инициативата – „Алианс за защита от насилие, основано на пола“.

За да набере необходимата сума, Компанията за жени продължава да набира средства, предлагайки специални благотворителни продукти от синята серия. Най-новият сред тях е елегантна гривна, представена от топ модела и лице на AVON Ирина Шейк. С подкрепата на каузата на световно ниво Ирина още веднъж призовава жените да не бъдат пасивни и да се изправят смело срещу домашното насилие.

Гривна_Нови_възможности_за_жените_3_

Вече пета година „Говори открито срещу домашното насилие“ води битка с домашния тормоз в България. До момента в рамките на кампанията на AVON са дарени 75 000 лв., с които са осъществени близо 1000 безплатни социално-психологически и юридически консултации за жертви на домашно насилие, а през 2015 г. ще бъде подпомогната дейността на първия кризисен център в Югозападна България за жени и деца, жертви на насилие – този в Димитровград.

„Говори открито“ цели да сложи край на насилието, като подпомага жертви и неправителствени организации, борещи се с проблема.

Въпреки усилията до момента, според статистиката за страната ни,

всяка 4-та жена е жертва на домашно насилие,

като процентът се увеличава с всяка изминала година. Именно затова AVON целогодишно влага сили и средства, за да осигури помощ на пострадалите. Това е възможно благодарение на продажбата на благотворителните продукти на AVON, 100% от приходите от които се заделят във фонд, с който се подпомагат дейностите на „Алианса“.

Гривната „Нови възможности за жените“ може да поръчате от 5 март на своя Представител или онлайн на WWW.AVON.BG

Facebook Twitter Google+

0 Коментара