„Исках да разбера до каква степен Христо Мутафчиев определя Христо. Какво се крие под всички железни брони, които му се налага да нахлузва. Изобщо жив ли е Христо? Или остана в онази хладна октомврийска вечер на 26 октомври 2010 година някъде между двата свята?” Автор на въпросите е Теа Денолюбова, един от главните виновници тази книга да види бял свят. А отговори ще получим на 4 април, когато големият български актьор ще излее душата си черно на бяло.

Христо Мутафчиев: Черно на бяло“ не е биография, нито автобиография. В откровен разговор актьорът споделя своите размишления за смисъла на съществуването, за границата между живота и смъртта, която открива нова гледна точка към света и ролята на човека в него. Това е съкровена изповед за сривовете и въздиганията, за социалния ангажимент, за семейството като сакрално място, за театъра и любимите роли, за таланта като изключителен шанс. Но най-вече за живота като щедър дар и привилегия. Съдейки по ефекта, който книгата предизвиква, Теа е успяла в мисията си да изтръгне от Христо всичко, стаено дълбоко в мислите, болките, душата, страховете на един човек. С малко име, без никаква фамилия.

Официалната премиера на книгата е на 4 април, четвъртък, от 19:00 ч. в театър АЗАРЯН – НДК със специалното участие на актьорите Станимир Гъмов, Веселин Плачков, Петър Калчев и Асен Мутафчиев.

Не си позволявам да умирам… Щастието е във всеки миг, това мога да кажа аз. Христо

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара