Марк-Пол Госелар прави телевизионния си дебют в ролята на Зак Морис в сериала „Спасен от звънеца“. Той има зад гърба си богата кариера на малкия екран, която включва участия в „Игрище”, „Върховен главнокомандващ“ с Джина Дейвис, „Полицейско управление Ню Йорк“, „Висока летва“ и „Франклин и Баш“ с Брекин Мейър. Сега актьорът участва в смразяващия трилър „Проходът“, който се излъчва премиерно всеки понеделник по FOX от 22 часа. Сериалът, базиран на едноименната бестселър трилогия на Джъстин Кронин и по сценарий на Лиз Хелдънс, разказва за проекта „Ной“ – тайна медицинска лаборатория, в която учени eкспериментират с опасен вирус, който има потенциала или да се превърне в лек за всички болести, или да унищожи човешката раса. Когато избират младо момиче (Саная Сидни ) за обект на теста, федерален агент (Марк-Пол Госелар) е изпратен да я прибере, но  впоследствие се превръща в неин закрилник, решен да я защити на всяка цена – дори когато проектът „Ной“ заплашва да отприщи невъобразим апокалипсис.

 

снимки © 2019 Fox and its related entities.

Кога за първи път чухте за „Проходът“?

Снимах се в сериала Pitch на FOX предишната година и не бяхме сигурни дали ще има втори сезон. Затова прочетох сценария и се ангажирах с него. Знаех, че ако го направим както трябва, ще бъде мащабно начинание. На хартия проектът изглеждаше много амбициозен. После си дадох сметка за репутацията на хората, които бяха замесени – изпълнителният продуцент Ридли Скот и сценаристът Лиз Хелдънс. Развълнувах се.

Чели ли сте книгите на Джъстин Кронин?

Прочетох и трите книги възможно най-бързо, след като видях сценария. Обсебен съм от тях, страхотни са. Помня, че крачех из стаята и ги четях от айпада си, направо ги поглъщах. Обзе ме паника, защото героят ми загива още в първата книга и повече не споменават за него. Но се обадих на режисьора на кастинга и тя ме увери, че това няма да се случи в сериала.

Какво ще кажете на почитателите на книгите, за да видят и сериала?

Тревожа се, че хората, които са чели книгите, няма да дадат шанс на сериала. Вероятно ще очакват продукцията да следва романите дума по дума, но това не е възможно. Трябваше да направим промени за екранизацията. Крайният продукт не е по-лош или по-добър, това е нашата интерпретация. Взехме историите на героите от третата книга и ги пресъздадохме в първия сезон. Надявам се, че феновете на книгите (аз съм един от тях) ще се абстрахират от текста и ще ни последват на нашето пътешествие. Джъстин прочете всички сценарии и е доволен от интерпретацията. Радвам се, че сериалът ще попадне във вселената на Комик-Кон (Comic-Con) и конвенциите за научна фантастика и фентъзи. От 30 години съм в бранша и никога не съм участвал в проект, който е част от тази култура.

Как бихте описали героя си Брад?

Той е федерален агент, натоварен със задачата да убеждава затворници, осъдени на смърт, да се включат в проект „Ной“. Никога не си е задавал въпроса защо са им нужни тези хора. Но когато го карат да доведе малко момиченце, това пробужда морала му и той става беглец заедно с нея. В хода на действието ще разкрием факти от миналото му и ще обясним какво му се е случило. Трагично събитие го е накарало да се изолира емоционално от света.

Беше ли забавно да участвате в бойните сцени и каскадите?

Във физическо отношение това беше една от най-изискващите продукции, в които съм участвал. Беше предизвикателство и трябваше да съм в топформа. Тренирам джу-джицу от 2009 г. и започнах тренировки с Тейрън Бътлър. Той е причината Киану Рийвс да изглежда толкова добре в „Джон Уик“. Тактическите тренировки и обучението с оръжия се провеждаха при него. Винаги съм искал да работим заедно, а сега имах повод да го направя, което беше един от огромните плюсове на проекта. В крайна сметка направих 99,9 процента от каскадите сам. Исках да се снимам и в сцените с коли, но не пожелаха да рискуват.

Беше ли приятно да работите със Саная Сидни?

Тя е страхотна и се наслаждава на работата. Човек забравя, че е само 12-годишна.  Изградихме връзката си постепенно във времето. Първата ни обща сцена е, когато се срещаме в приемното семейство. В този момент пропастта помежду ни е съвсем естествена, ние не се познавахме. Един ден, по време на снимките, Саная ме попита кой е Зак Морис. Казах й, че това е мой герой, а тя отговори, че единственият Зак, когото познава, е Зак Ефрон. Аз започнах на нейната възраст, но за мой късмет, не трябваше да се съобразявам със социалните мрежи.

Какво е да участваш в сцени с актьорите, които играят заразени?

Беше доста страшно. Помня, че когато снимах първата си сцена със заразени, един от тях трябваше да доближи лицето си до моето. Определено не спах добре онази нощ. Ужасяващо е, защото не използваме ефекти, за да постигнем външния им вид, всичко е дело на гримьори. Все си мисля, че поне привидно изглеждам корав, но това си е неприятно.

Сериалът накара ли ви да се поинтересувате от конспиративните теории?

Лично аз не вярвам в подобни теории. Дали някои детайли от сериала се отнасят за света, в който живеем? Да, разбира се. Но не мисля, че сюжетът е пророчески. Теориите на конспирацията поставят всичко под съмнение, така че е неизбежно, когато гледат сериала, някои хора да възкликнат: „Нали ви казах, че е истина!“

Какво да очакваме в бъдеще?

Има много обрати. Във всеки епизод стават неочаквани неща, които ще ви държат на нокти. Четяхме сценариите и си казвахме: „Леле! Какво ли ще стане после?“ Всички се опитвахме да измъкнем информация от сценаристите, но те не издадоха нищо до края на снимките. Нямахме представа какво ще се случи в 10-и епизод, докато снимахме 9-и. Никаква представа. Деветият епизод е епичен, много амбициозен. Питахме се дали финалът може да достигне това ниво. И той го достигна!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара