Дракони и политически интриги, приятелства и предателства, нестихваща страст и напрежение от първата до последната страница се вихрят между кориците на  „Четвърто крило“ – booktok явлението, което се превърна в истински поп културен феномен по света.

Сравнима по успех в момента само с Дж. К. Роулинг, Дж. Р.Р. Мартин и Сара Дж. Маас, американската писателка Ребека Ярос успя да завоюва сърцата на милиони читатели по света, а сега най-горещото заглавие на 2023 година се появява и на български език.

Дракон без ездач е трагедия. Ездач без своя дракон е мъртъв.

И крехката и чуплива Вайълет Соренгейл бързо трябва да открие как да избегне тази съдба. Защото в бруталния военен колеж за драконови ездачи „Басгайът“, където младата жена е изпратена по заповед на майка си, сякаш всеки иска смъртта ти. Особено ако си дъщеря на безкомпромисната генерал Лилит Соренгейл, успяла да спечели предаността на мнозина, но и омразата на привържениците на някогашния бунт в Навара.

Да оцелееш в наборния ден

си е истинско предизвикателство. А трудното започва едва след него. Защото драконите, чиято преданост ездачите трябва да спечелят, не се обвързват с немощни смъртни – те ги изпепеляват. Не помага и фактът, че правилата на колежа определено не забраняват убийствата – и всеки кадет по-малко означава по-добър шанс за успех за останалите.

Надеждата е опасна илюзия, когато смъртта дебне на крачка разстояние. И докато всеки около Вайълет има свои собствени планове, тя трябва бързо да научи правилата за оцеляване в свят, в който веднъж приет при драконовите ездачи, имаш само два изхода: завършваш или умираш.

Дали обаче ще се опази от готовите на всичко конкуренти, военната заплаха, надвиснала над цялото кралство и противоречивите чувства, които изпитва към някого, който би трябвало да ѝ бъде смъртен враг?

Съспенс и политика, отровни схватки, огън и кръв, любов и мрачни игри очакват всеки, дръзнал да яхне най-изпепеляващия и секси роман на годината.

„Четвърто крило“ е гарантирано адреналиново преживяване, след което ще искате само едно – веднага да се озовете в следващия Квадрант на историята. А втора част – „Железен пламък“ – ще полети към читателите си през януари.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара