Най-гледаният филм на Мариан Вълев – „ЧАЛГА“, тръгва премиерно във видеотеката на A1 Xplore TV от 21 септември. Първата българска продукция, заснета изцяло с мобилен телефон, и превзела киносалоните в страната в началото на годината, става достъпна за абонатите на интерактивната телевизия след броени дни. Те ще имат възможността да наемат заглавието за 48 часа на цена от 12,99 лв. и да го гледат неограничен брой пъти от уюта на дома си.

Вторият игрален филм на популярния актьор и режисьор Мариан Вълев разказва историята на момиче от малък град – Барбара (Елеонора Иванова), която напуска родното си място и отива в Златни пясъци, за да преследва мечтата си – да стане поп-фолк певица. Тя вярва, че притежава таланта, който ще я превърне в следващата голяма звезда на България, точно, както нейния идол – поп-фолк изпълнителката Аврора (Лора Караджова). Пътят, по който се налага да мине обаче, се оказва неочаквано труден и враждебен.

Съдбата ѝ поднася редица пречки, но я среща и с непокорната Роза (Цветелина Стоянова), която страда от психично заболяване. Роза е решена с цената на всичко да се измъкне от клиниката и да върне дъщеря си, която социалните служби са ѝ отнели. Срещата на двете момичета се превръща в неочаквано приятелство и взаимно спасение, което търпи своите възходи и падения, но остава единственото истинско нещо в напудрената действителност. „Чалга“ не сочи с пръст, а поставя въпроси. Въпроси, свързани с важни теми като приятелството, ценностите и чалгата като начин на мислене.

Във филма участват още Любомир Нейков, Жана Яковлева, Лора Караджова, Стефан Денолюбов, Диляна Попова, Николай Сотиров, Димитър Рачков, Кръстьо Лафазанов, Виктор Стоянов, Елизабет Методиева, Стефан Мавродиев, Виктор Калев, Илиян Бойд, Николай Николаев, Денислав Маринчев, Милена Маркова, Невена Бозукова. Оператор на „Чалга“ е Димитър Гочев.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара