След „Доза щастие“, режисьорът Яна Титова реализира втория си пълнометражен филм. „Диада“ предстои да излезе на голям екран тази есен, съобщават от екипа на продукцията.

Филмът се фокусира върху историята на Дида, 16-годишно момиче, което живее в малък град и има голяма мечта – да замине при майка си в Америка, където да учи рисуване. Животът ѝ се преобръща, когато разбира, че разполага с броени часове, за да се доближи до целта си. Дори и най-добрата ѝ приятелка не може да помогне, а проблемите в училище правят задачата още по-сложна.

Сценарият е на Яна Титова, която влага творческата си енергия в разглеждането на редица теми, близки до света на тийнейджърите, като подхожда към тях с присъщия си искрен и открит подход, коментират от екипа.

Главната роля е поверена на Маргарита Стойкова, която е на 19 години и е популярен YouTube влогър, а част от зрителите ще я познаят като Вени от сериала „Татковци“. В основния актьорски състав влизат Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Георгиева и други. За ролята на най-добрата приятелка на Дида, Ива, е избрана Петра Църноречка, ученичка в Националното музикално училище в София.

Филмът е заснет в Ямбол през лятото на 2022 година. Операторската работа е на Мартин Балкански. Продуценти са Ваня Райнова, Александър Алексиев и Ники Стоичков.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара