Лятото на 2023 г. е цветен период, време на любовни вълнения и дълбока трансформация в сферата на личните взаимоотношения. Страстният танц на Марс и Венера в Лъв ще се помни дълго, до голяма степен защото кармичната фиктивна планета Черна Луна се движи през този знак. Комбинираната им енергия може да извади раните от миналото и да помогне за разплитането на кармичните възли.

През юли-август 2023 г. се дава шанс да се измъкнете от водовъртежа на повтарящите се житейски сценарии! А това позволява решителна крачка към бъдещето, към по-вълнуващи и успокояващи времена.

Събитията, връзките с околните през август 2023 г. отново стават актуални, като оказват влияние върху бъдещия ход на живота и развитието на взаимоотношенията.

Юни

На 4 юни Пълнолуние в Стрелец в 06:41 ч. активира интуицията и разума и може да ви помогне да видите живота си, стремежите и целите си или липсата на такива по-ясно и да вземете правилните решения.

На 5 юни в 16:46 ч. Венера навлиза в Лъв и веднага образува опозиция с ретрограден Плутон – аспект, който ще продължи още няколко дни. Напрегнатите енергии на опозицията се усещат от партньорите, чиито взаимоотношения се нуждаят от трансформация, завършване или преход към следващо ниво. Това са дни на силна емоционална интензивност, драматични ситуации и драматични промени във взаимоотношенията.

На 11 юни в 12:45 ч. Плутон се завръща в Козирог и прави хармоничен аспект с Меркурий в Телец, което благоприятства финансовите въпроси и уреждането на имуществени въпроси. В 13:26 ч. Меркурий навлиза в Близнаци, където има управляващ статут. Започва добро време за пътувания и командировки, искане или преиздаване на документи, планиране на летни ваканции, резервиране на билети и хотелски настанявания.

Съвпадът Марс – Черна луна се образува от 16 юни, точен аспект на 21 юни. Горещ и ярък период, огнените енергии са много агресивни през тези дни. Военните действия се разпалват с тройна сила, могат да се появят нови огнища на разрушения, зони на военни конфликти. Важно е да помните, че една-единствена невнимателна дума или действие може да доведе до физически сблъсъци, наранявания и битки. Бъдете внимателни по пътищата, както като шофьори, така и като пешеходци. Неблагоприятно време за хирургически интервенции, екстремни спортове, започване на строителство или ремонти.

През втората половина на юни на преден план излизат кармичните теми. Венера се приближава до Черната луна и Марс, така че хората с кармично нерешени проблеми под една или друга форма ще бъдат принудени да се справят с тях. Време за справяне, вътрешно напрежение, тревоги за партньора, за здравината на брачните и други връзки.

На 18 юни е новолунието в Близнаци в 07:37 ч., което символизира многообразната променливост на житейския ни опит. Това новолуние е благоприятно за установяване на контакти и отношения между хората и за обмен на информация. От този ден до края на месеца благоприятни са всякакви групови начинания, свързани с дейности в информационното пространство, сфери на покупко-продажбата.

На 21 юни в 17:58 ч. настъпва лятното слънцестоене, т.е. Слънцето навлиза в знака на Рака.

На 27 юни в 03:23 ч. Меркурий навлиза в знака на Рака и през следващите две седмици решенията се вземат повече със сърцето и чувствата, отколкото с ума. Не е подходящо време за сериозна работа и важни изчисления. Транзитът ни дава възможност да се сближим с любимите хора и да споделим с тях лични неща.

На 28 юни е съвпадът на Венера и Черната луна в Лъв. Това може да бъде критичен ден за любовните взаимоотношения. Изпитанията, с които ще се сблъскат много двойки, ще възникват от време на време, също и през юли и август. Всичко тайно изведнъж става публично, желанията и чувствата засенчват ума.

Последните дни на юни 2023 г. ще бъдат трудни и тревожни, ще възникнат проблеми в личните и деловите отношения, ще се изгубят някои социални връзки, внезапно ще се появят хора от миналото, които ще предизвикат дискомфорт. Възможно е психичните заболявания да се влошат и през този период да има повече раздели и разводи.

Юли

На 3 юли пълнолунието в Козирог в 14:38 ч. ще окаже благоприятно въздействие върху приключването на някои важни процеси, след което ще бъдат започнати нови цикли. Козирогът е материален и практичен знак, той изразява върха на еволюцията на формите и насърчава реализацията на плановете.

На 10 юли в 14:40 ч. Марс навлиза в знака Дева и след това степента на напрежение намалява. Страстта и драмата отстъпват място на стабилността и емоционалното спокойствие. Това е време на диалог и взаимни отстъпки, на грижа един за друг. Марс в Дева дава на партньорите интерес да работят заедно по възникналите трудности.

На 11 юли в 07:11 ч. Меркурий навлиза в Лъв и активира творческите и ораторските таланти, желанието да бъдеш в центъра, да общуваш, да пътуваш. Появява се много интересна информация и зачестяват груповите дейности, свързани с изкуство и развлечения.

Новолунието в Рак на 17 юли в 21:31 ч. открива нов лунен месец, който ще бъде благоприятен за семейни отношения, общуване с роднини, работа с имущество и местоживеене. Този знак се управлява от Луната, така че подсъзнанието, инстинктите и емоциите са катализаторите на всички процеси. Дните на Новолунието в Рак са подходящи за анализиране на собствените чувства и емоции. С правилния подход можете да постигнете вътрешно равновесие и да се възстановите емоционално.

На 18 юли Лунните възли ще променят осите на зодиакалните знаци: Асцендентният възел ще навлезе съответно в Овен, а Десцендентният възел – във Везни. Лунните възли, които характеризират социалните процеси и обществените нагласи, ще се движат по оста на взаимоотношенията от 18 юли 2023 г. до средата на януари 2025 г. Обществените нагласи се променят, а системите на международните отношения се изграждат по различен начин.

Венера е в ретроградна фаза веднъж на година и половина и такъв ще бъде периодът през 2023 г. От 23 юли до 4 септември 2023 г. планетата на любовта и взаимоотношенията ще навлезе в ретроградна фаза в знака Лъв. Венера се движеше ретроградно в Лъв и през август 2015 г., така че когато погледнете назад към събитията от този период, може да откриете ценни улики. Традиционно ретроградната Венера насърчава завръщането към дългогодишни взаимоотношения, като хората от миналото оказват огромно влияние върху плановете и бъдещото развитие в една или друга област на живота.

На 23 юли в 04:50 ч. Слънцето навлиза в своя управляващ знак Лъв. Ще има ярки развития във външен план, в политическата сфера, на военния фронт. Черната Луна в този знак се усилва от слънчевите енергии.

На 29 юли в 00:31 ч. и 21:31 ч. Меркурий навлиза в Дева, където има статут на управляващ знак. Започва благоприятен период за всякаква умствена дейност и пренос на информация. Транзитът оказва положително въздействие и върху взаимоотношенията с хората около нас. Това е време на последователност и практичност, полезни запознанства, изграждане на здрави социални връзки и осъществяване на намеренията ви!

Август

На 1 август Пълнолунието във Водолей в 21:31 ч. е свързано с глобални промени. Но именно в дните след пълнолунието трябва да се съсредоточите върху поправянето на минали грешки. Например, помирете се с тези, с които сте престанали да общувате по нелепа причина, или се опитайте да възобновите отношенията си с минали бизнес партньори, с които даден проект така и не се е осъществил.

На 16 август новолунието в Лъв в 12:38 ч. насърчава проявата на творчески таланти, дава сила и увереност и ви позволява да придобиете власт над обстоятелствата и другите хора, но най-вече над себе си. Енергията на Лъва насърчава хората към себепознание, интелектуална дейност, управление и социална ангажираност.

На 23 август в 12:01 ч. Слънцето навлиза в знака Дева, а Меркурий е в ретроградната си фаза от 23 август до 15 септември. На фона на Ретро-Венера планетите колективно ще забавят всички процеси. През този период животът се забавя, плановете се променят и има много тревоги и притеснения. Но това е чудесно време за почивка, когато не е необходимо да бързате за никъде и сложните задачи могат да бъдат отложени за по-късно.

На 27 август в 16:20 ч. войнственият Марс започва транзита си през Везни, където се чувства неудобно като планета изгнаник с малко свобода и амбиции. Интензивността на враждебните действия намалява през този период и има възможности за дипломатическо разрешаване на проблемите.

На 31 август Пълнолунието в Риби в 04:35 ч., в последния знак на Зодиака, символизира синтеза и прехода към ново ниво на развитие. В края на месеца можем да очакваме съдбоносни решения на държавно ниво, край на агресивната фаза на войната и преминаване на военния конфликт между Русия и Украйна в друга фаза.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара