Ако ви предложат почивка или страстна нощ, какво ще изберете? Изненадващо според резултатите от проучване, направено във Великобритания, една шеста от жените предпочитат да планират ваканция, вместо да правят секс, пише в. „Дейли експрес“.

fashion-985556_960_720

Проучването на туристическия сайт Airbnb, обхванало 500 мъже и 500 жени, показва също, че 33 процента от британците редовно сърфират в мрежата в търсене на изгодни предложения за почивка, вместо да работят. Допитването разкрива още, че 10 процента от служителите във Великобритания биха предпочели да отидат на почивка, вместо да получат повишение.

Една четвърт от участвалите в допитването представителки на нежния пол признават, че си купуват бански костюми през зимата в очакване на лятната почивка.

Допитването разкрива и друга странна практика – един на десет анкетирани споделя, че през студените зимни месеци мирише слънцезащитни продукти като форма на „сетивно бягство от действителността“.

„Януари е месецът, през който сезонните афективни разстройства се обострят. Сивото небе, кратките дни и недостатъчната слънчева светлина водят до пристъпи на „зимна депресия“ в резултат на повишеното производство на мелатонин от мозъка. Хормонът поражда чувства за отчаяние и вина, загуба на удоволствие от всекидневните занимания, раздразнителност, липса на енергия.

Сред ответните реакции на хората е да използват интернет, за да помечтаят за идеалната почивка на слънце. Тази форма на „мисловно пътешествие във времето“ води до секретиране на химикали в мозъка като допамин, които ни правят по-щастливи, енергични и оптимистични“, обяснява неврологът д-р Дейвид Луис.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара