Яна Маринова спечели награда за “Най-добра актриса” в главна женска роля на италианския фестивал Castelli Romani International Film Festival с участието си в “Игра на доверие” на режисьора Мартин Макариев.

Наградата е поделена между Яна Маринова и хърватската актриса Jane Alexander за филма „Молитва за Юда“ (Una Preghiera per Giuda) на италианския режисьор Massimo Paolucci.

Третото издание на фестивала се проведе близо до италианската столица, в живописния гр. Aрича в музея Palazzo Chigi Ariccia, построен още през 15-и век, а специални гости на фестивала бяха звездите на италианското кино Орнела Мути и Франко Неро. Франко Неро също така спечели и наградата „Най-добър режисьор“ за филма „Човекът, който проектира Бог“.

След прожекцията на българския филм “Игра на доверие”, Яна Маринова получи аплодисменти и комплименти за филма от представителите на италианското жури, специалисти от филмовия бранш и официални гости, които определиха филма за едно от попаденията на фестивала. Гости от българското посолство посрещнаха лентата с бурни аплодисменти и подариха на актрисата българска традиционна кукла в носия.

“Изключително изненада съм за тази награда, понеже “Игра на доверие” не е типичен фестивален филм, а е филм насочен към зрителя. Не съм си и мечтала да получа подобна награда и то точно на фестивал в Италия, страната на великото кино и на великата красота.

Благодаря от цялото си сърце на зрителите.

Изключително съм благодарна за топлото посрещане от организаторите на Castelli Romani и за вниманието, което оказаха на филма ни. Щастлива съм и мотивирана, че Игра на доверие започна своя живот на международната сцена с отличие.“, сподели Яна Маринова.

Базирана на реална история, продукцията с елементи на трилър повдига завесата за насилието във всичките му форми и как то се отразява на съзнанието и бъдещето на майка и дъщеря, попаднали в среда на насилие. Тази актуална и болезнена, но важна за обществото ни, тема е пресъздадена от режисьора Мартин Макариев по интригуващ и силно въздействащ начин. В основата на  филма стои една истинска игра на доверие, чрез която майка се стреми да предпази дъщеря си от дебнеща в миналото опасност. Филмът е продуциран от Яна Маринова за „Продуцентска Къща Спирит“. Сценарият на „Игра на доверие“ е на Борислав Захариев, а оператор е Андрей Андреев.

В главните роли са Яна Маринова, Пламен Манасиев, Луиза Григорова-Макариев, София Ласкин, Владимир Зомбори и Александър Димов. Участие взимат още Мария Каварджикова, Малин Кръстев, Христо Петков, Китодар Тодоров, Искра Донова, Александър Хаджиангелов, Яна Титова и др. Продукцията отваря темата за психическото и физическото насилие, често скрити зад маската на добрите намерения. Това е история за силната, уверена и смела жена, а зрителските отзиви са повече от емоционални и дълбоко искрени.

„Игра на доверие“, както и филмът „Привличане“ са налични в HBO Max за България и още 7 балкански държави (Сърбия, Северна Македония, Хърватска, Черна гора, Босна и Херцеговина, Албания и Словения)

За чужбина филмите могат да бъдат гледани в Нетера Тв Плюс.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара