Една класическа коледна история оживява с вълшебните илюстрации на Крис Дън! „Нощта преди Коледа“ в адаптация от Стив Ричардсън и с великолепния превод на Любомир Николов е модерен прочит на една от най-обичаните истории, пресъздаващи магията на коледното чудо.

В нощта на Бъдни вечер, когато всичко е притихнало, чорапчетата за закачени над камината и у дома греят единствено празничните светлинки на елхата, животните се подготвят да посрещнат най-важния гост в дома си. Някои вече блажено спят, сгушени в топлите си завивки, и сънуват приказен бал и танци с лешникотрошачи. Но едно зайче не притваря очи, а се взира в снежния пейзаж навън и наостря уши, за да улови мелодия като никоя друга – празничния звън на шейната на Дядо Коледа.

Облечен с червения си костюм и нарамил цял чувал с играчки, той се спуска през комина, за да остави даровете под елхата. И преди да поеме отново на път, намига приятелски на едно сънливо зайче, което винаги ще вярва в коледното чудо. А после усмихнатият кочияш хваща здраво юздите на елените и поема към следващата къща, за да остави и там следата на коледната магия.

Класическата поема на Клемънт Кларк Мур „Нощта преди Коледа“ е

любима празнична история,

с която са израснали поколения деца. Днес тя оживява с изящните илюстрации на художника Крис Дън, който с майсторските си акварелни рисунки създава вълшебен свят, готов да приюти всеки малчуган. В него главни герои са животните от първата книга на Крис Дън и Стив Ричардсън, издадена на български език – „Зайчето Пейсли и състезанието за къщичка на дърво“, които също като хората, се вълнуват от посещението на Дядо Коледа и с нетърпение чакат да видят какво им е оставил под елхата. В ролята на белобрадия старец малките читатели ще видят големия бял мечок, който е награбил тежкия чувал с играчки и с усмивка на уста изпълнява своята мисия – да зарадва всеки с подарък и да съхрани магията на коледното чудо.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара