През месец ноември започнаха снимките на новия български игрален сериал „Тревожност“, продуциран от Българската национална телевизия и „Мирамар филм“.

„Тревожност“, който се реализира от творческия екип на „Порталът“, е първият сериал, спечелил финансиране от Националния филмов център. Режисьор е Илиян Джевелеков, който е и съавтор на сценария заедно с Матей Константинов. В сценарния екип се включват и авторите Емил Стефанов и Радослава Топалова.

Сериалът „Тревожност“ разказва историите на хора, потърсили психотерапевтична помощ при д-р Манов – психоаналитик с международно признание и съпругата му д-р Ясенова – специалист по детско-юношеска психология. Всеки епизод проследява паралелно случващото се в двата кабинета, както и

отношенията между двамата терапевти.

В главните роли на психотерапевтите се превъплъщават актьорите Ана Пападопулу и Пенко Господинов. Като техни пациенти им партнират Ирмена Чичикова, Радена Вълканова, Петър Дочев, Боян Младенов, Цветан Пейчев, Никола Додов, Димитър Иванов – Капитана, Стефания Кочева, Ина Добрева, Елена Кабасакалова, Евелина Бибова и други. Поддържащите роли на деца и юноши са поверени на талантливи момичета и момчета от различни актьорски школи.

Повечето от историите в сериала „Тревожност“ са вдъхновени от действителни случаи. Консултанти на продукцията са психоаналитиците д-р Иван Игов и д-р Огнян Димов. Самият Илиян Джевелеков е учил психология в продължение на няколко семестъра, преди да следва „Кинорежисура“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и отдавна е изкушен от тематиката.

Снимките на сериала „Тревожност“ ще продължат до края на февруари 2024 г.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара