Коледният камион на Coca-Cola се завърна в България и беше посрещнат от стотици души в центъра на столицата. Световноизвестната марка за безалкохолни напитки изненада нищо неподозиращите жители и гости на София със специален флашмоб, воден от Дядо Коледа и десетки посланици на доброто, на бул. „Витоша“. По този начин брандът отбеляза пристигането на яркочервения празничен символ на Coca-Cola и даде старт на националната обиколка на камиона, която ще включи 8 български града.

Иконичният камион на Coca-Cola се завръща в България, за да пренесе коледната магия сред хората. Под слогана на тазгодишната коледна кампания

„Един Дядо Коледа не стига“,

той ще обикаля из страната през декември, като ще предоставя възможност на посетителите да се насладят на разнообразни коледни активности в специално обособено коледно градче в осем населени места в България – Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Благоевград и София. Първата спирка на камиона-емблема е Пловдив, където на 1 и 2 декември редица изненади ще очакват всички желаещи да станат част от коледното вълшебство. А кога и къде ще бъдат следващите спирки – екипът на Coca-Cola ще разкрие съвсем скоро.

В празничното коледно градче всеки посетител ще може да изработи и закупи, за сума по свой избор, коледна играчка за близки и любими хора в работилницата на Дядо Коледа, като сумата ще бъде дарена изцяло в полза на Сдружение „Операция: Плюшено Мече“.

В допълнение, дигитална фотобудка ще запечата магическия момент за всеки, който желае. Снимките ще могат да се вземат за спомен и ще оставят лична следа върху дигиталната коледна елха на градчето. Снимки с белобрадия старец и специален кът за писане на писма с мили думи и пожелания, които да зарадват някой непознат, избран на случаен принцип от друг град, също са част от коледния тур на камиона.

Още много празнични активности и награди

ще очакват посетителите на коледното градче на Coca-Cola. Специален гост ще бъде и посланикът на инициативата „Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“, а именно жълтата инсталация „Шишеяд“, поглъщаща пластмасови бутилки и имаща за цел да превърне коленото градче и целия тур в събития #БезОтпадъци. В световен мащаб, както и у нас, Coca-Cola е поела ангажимент да събира и рециклира бутилка или кен за всяка своя продадена опаковка до 2030 г. като част от визията си за „Свят без отпадъци“.

Друг магичен елемент, част от коледната кампания на компанията, е мащабната национална потребителска промоция „Сподели духа на Коледа“, която ще подари празнично настроение на късметлиите с редица награди, сред които и три пътувания за двама до дома на Дядо Коледа – Лапландия. Активацията предизвиква всеки да покаже познания за любимия белобрад старец и по-конкретно къде живее той. Всеки може да участва в томболата за наградата в периода 06.11-23.12 в приложението на Coca-Cola.

Коледната кампания на Coca-Cola под наслов “Един Дядо Коледа не стига” и

призив #СподелямеДоброто

има за цел да подчертае важността и магията на празника Коледа, мотивирайки споделянето на повече добри дела и по-голяма близост с любимите хора.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара