Ето ни в началото на последния месец от 2023 г. Моето предложение е да действаме с пълна сила до средата на месеца, когато Меркурий ще стане ретрограден в Козирог до 3 януари 2024 г. Освен това много планети сменят знака си през декември и се придържат към старото уравнение – през  декември можем да очакваме много промени в посоката на движение. По-долу ще намерите важните дати за предстоящия месец.

1 декември (Меркурий навлиза в Козирог до 5 февруари):

Меркурий е целенасочен и иска резултати. Това е много практично време, в което можете да развиете кариерата и амбициите си, особено като се свържете с хора, които са по-възрастни или по-опитни от вас. Това прагматично разположение на Меркурий е чудесно за даване на голям тласък към финалната линия през 2023 г.

2-4 декември (Меркурий секстил със Сатурн):

Последният месец на годината започва с хубав аспект, който може да ви помогне да продавате, рекламирате, популяризирате и замисляте своя бизнес или работа. Той свързва материалните придобивки с мистичните сили, както и с интуицията и въображението.

3 декември (Венера прави квадратура с Плутон):

Този аспект може да бъде малко предизвикателство за вашите първични взаимоотношения. Партньорът или значимият ви човек може да почувства, че не допринасяте с дела си във връзката, точно както вие чувствате същото за тях. Избягвайте манипулациите, интригите, клюките или клеветите.

4 декември (Венера навлиза в Скорпион до 29 декември):

Венера влиза в нелегалност, взима си камшик, садо-мазо кожено облекло и посещава секс клуб. Венера е в знака си на изгнание, така че финансовите въпроси може да са малко по-бавни. Връзките са застрашени от разногласия и борба за власт и изневери. Освен това днес Марс и Лилит са в квадратура. Това може да доведе до смъртоносни спорове и конфликти.

5-6 декември (Венера в тригон със Сатурн):

През тези дни можете да разрешите всички проблеми в отношенията, които са изплували от началото на месеца. Това е чудесно време за финансови придобивки, заземяване и укрепване на любовта или партньорството, както и за способността да проявявате творчество в практичен план.

7-9 декември (Меркурий в тригон с Юпитер):

Какво прекрасно удоволствие, когато пратеникът и царят на боговете са на една и съща вълна. Чудесно за издателска дейност, бизнес, писане, предлагане на оригинални идеи. Налице е разширяване на комуникациите и създаване на много нови връзки. Усещането е, че всички са приятелски настроени и сговорчиви. Тъй като Юпитер е ретрограден, голяма част от разширяването ще се усети в настроението и вътрешния ви свят. Вие сте най-добрият си наставник, просто се вслушайте в собствените си предложения за разнообразие!

9-10 декември (Венера се противопоставя на Юпитер):

Бъдете внимателни, тъй като тези дни ви изкушават към разточителство, лакомия, алчност, снизходителност или просто към екстравагантност. Не бързайте, не бързайте. Добър ден да прекарате сами, но без пазаруване и или захарна терапия или други техники за самолечение.

11-12 декември (Меркурий секстил с Венера):

Разумът се завръща с този прекрасен аспект между числата и цветовете, буквите и бележките. Чудесно време да популяризирате талантите си, да градите мостове и да се наслаждавате на живота.

11-14 декември (Венера съвпада с Минерва):

Венера е богинята на красотата: Палас Атина или Минерва е известна с уменията си в областта на изкуствата и занаятите. Заедно в Скорпион те могат да внесат в живота ви нова страст към изкуство или занаят, който винаги сте искали да изследвате. Това е чудесно преди Коледа, за да можете да направите подаръците си за празниците, вместо да ги купувате.

12-13 декември (стационарен Меркурий):

Добре, време е да си починете, избягвайте важни срещи, ако е възможно. 12 декември (Новолуние в Стрелец): Днес щеше да е чудесно време да дадете старт на нещата към финала на годината, но, уви, Меркурий е в задръстване. Все още можете да се промъкнете в научаването на нещо ново, умение, ново пътуване? Но като цяло е по-добре да изчакате, докато Меркурий премине директно. Символ на Сабиан: Дете и куче с очила назаем.

13 декември (ретрограден Меркурий в Козирог до 3 януари):

Избягвайте да започвате нови проекти (включително новогодишното си решение, но вижте раздела по-долу). Меркурий може да ви помогне да намерите нови стратегии и начини за развитие на кариерата и амбициите си. Дисциплината в писането и бизнеса ви може да даде чудесни резултати.

16-17 декември (Слънце квадратура Нептун)

Има бягство от отговорност, липса на граници, хората се представят по измамен начин. Не е добре за финансови сделки или бизнес.

17-19 декември (Меркурий в тригон с Юпитер):

Меркурий се сприятелява с доброжелателния Юпитер. Можете да се върнете към 7 – 9 декември и да погледнете календара си, можете да продължите да прокарвате всичко, което е започнало да се случва около това време. Това е време на проявление, философия, мъдрост и помощ, идваща чрез синхроничности и значими съвпадения.

20-21 декември (Венера се противопоставя на Уран):

Малко хаос в основните ви взаимоотношения, както и пробуждане в областта на изкуството и партньорството. Може да се окаже грубо събуждане, тъй като Венера е в Скорпион. Някои тайни любовници ще бъдат разкрити.

22 декември (Слънце тригон с Меркурий):

22 декември (Слънцето навлиза в Козирог): Щастливо слънцестоене, известно още като Вратата на боговете и богините. На днешния ден са родени Аполон, Артемида, Озирис, Атис, Мардук, както и да ги наречем. Ето защо през IV в. Църквата решава да празнува Коледа на Слънцестоенето и лъжливо твърди, че Исус е роден като Козирог (консенсусът сред астролозите и мистиците е, че най-вероятно е бил Овен). Днес богинята (нощта) роди Детето на светлината. Днес и вие можете да се свържете с висшия си Аз и да получите достъп до божествената искра във вас. През следващите 30 дни всички ние сме Козирози и като такива от нас се иска да се съсредоточим върху кариерата (особено след 3 януари, когато Меркурий преминава директно в този знак), амбицията и дисциплината.

24-25 декември (Слънце тригон със Сатурн):

Отличен аспект за празничния сезон и Коледа с много творчество, издръжливост и способност за планиране на бъдещето. Благоприятно време за сключване на мир и за приспособяване към фигури с власт или началници.

25-26 декември (Венера в тригон с Нептун):

Още едно сладко удоволствие, тъй като Венера благославя своята по-висока октава. Благоприятно време за романтика, въображение, медитация, танци и творчество. Изкуството може да се превърне във ваша форма на поклонение. Само бъдете малко по-внимателни в общуването си и бъдете честни и правдиви. Тъй като Меркурий също е в квадрат с Нептун, той може да добави сянка на измама към сместа.

26-27 декември (стационарен Хирон):

Възможно е да ви е трудно да се свържете с учител или наставник. Не е добър ден за учене или операции.

27 декември (Пълнолуние в Рак):

Последното пълнолуние за годината. Можете да направите ритуал за изгаряне и да напишете всичко, което не желаете да вземете със себе си през 2024 г. Изгорете го и заровете пепелта. Символ на Сабиан: Автомобил, разбит от влак.

27-28 декември (Меркурий съвпад Марс):

Моля, избягвайте спорове или повишаване на гласа. Този аспект може да се прояви като агресивно общуване, липса на управление на гнева и раздори. Думите ви може да прозвучат много по-остро, отколкото възнамерявате.

28 декември (директен Хирон):

Изцеление на вашата идентичност и себеизразяване. Добавяте шамански елемент в живота си.

29 декември (Марс прави квадратура с Нептун):

Възможно е да се чувствате с ниско ниво на енергия, имунната ви система да се е понижила, да се появят болести и негативизъм. Това е просто краят на годината. Нещата скоро ще се променят, не го приемайте лично.

29 декември (Венера навлиза в знака на Стрелец до 23 януари):

Венера обича да пътува, а сега тя е под влиянието на Стрелец и вече събира багажа. Възможни са срещи с чужденци, както и възможности за печелене на пари от образование, пътуване, преподаване, мултинационални организации и консултации. Има вятър на оптимизма при основните ви взаимоотношения.

30-31 декември (стационарен Юпитер):

Последните два дни на годината подаръците и добронамереността са спрени. Не е зле, като се има предвид, че имаме късмета да започнем 2024 г. с първия ден на директен Юпитер. Именно тогава подаръците и възможностите, които са били задържани от вас, могат да бъдат освободени с лихвите. Особено след 3 януари, когато Меркурий става директен.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара