Националната художествена галерия и София Филм Фест ще  предоставят едно спепециално преживяване – кино на открито и изложба в една и съща вечер.

Картините на Едуард Хопър ще оживеят във филма „Шърли: Представа за реалност”, който ще се прожектира на поляната зад Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство (бул. Черни връх №2), филиал на Националната галерия.

Прожекцията е на 29 септември от 19.30 часа, а вратите на музея ще бъдат отворени до 22:00 часа за посетители, които могат да разгледат и изложбата на Боряна Росса –Обогатен реализъм”.

„Темата и на филма, и на изложбата е пряко свързана с допълнителните измерения на реалността около нас. Във филма „Шърли: Представа за реалност”, това са картините на Едуард Хопър, които оживяват и разказват история, визуализирана изцяло в естетиката на художника. Изложбата на Боряна Росса „Обогатен реализъм” пък носи различните формати на изразността чрез технологиите, характерни за съвременния свят”, сподели Надежда Джакова, куратор на изложбата и завеждащ филиала на Националната галерия.

Събитието се осъществява с подкрепата на Австрийското посолство и е с ВХОД СВОБОДЕН !

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара