Знаете ли, че има храни, които потискат либидото и ако държите на редовния секс – трябва да ги избягвате. Сред тях са сиренето, ментата и пуканките за микровълнова, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на американски експерти.

popcorn-731053_960_720

„Тези храни понижават тестостерона, стимулирайки активността на ензима ароматаза, който преобразува мъжкия полов хормон в женския естроген. Ниските нива на тестостерона са гаранция за понижено сексуално желание“, обяснява Майкъл Хърт, основател на Калифорнийския център за интегративна медицина.

Кои храни да избягваме?

Сирене: Откажете се от сиренето, ако сте в настроение за секс. Млечният продукт понижава нивата на тестостерона.

Мента: Много хора се освежават с ментови продукти преди секс и макар да си гарантират приятен дъх, могат да се простят с либидото си. Ментолът действа подобно на млякото и понижава тестостерона.

Алкохол: Много мъже могат и да смятат, че ако „обърнат едно“, ще извършат подвизи в леглото. В действителност ефектът ще бъде обратен, тъй като алкохолът също като млякото и ментата понижава нивата на мъжкия полов хормон.

Пайове: Избягването на пайовете е препоръчително не само за добър сексуален живот, но и за добро здраве. Спестявайки си фабричното тестено изделие, ще си спестите т.нар. любовни дръжки или паласки – признак за затлъстяване, както и изключително вредните хидрогенирани мазнини, които също понижават тестостерона.

Пуканки за микровълнова: Въздържанието от пуканки може и да звучи несериозно, но истината е, че незалепващото покритие на пликчетата за микровълнова съдържа химикали като перфлуороктанова киселина, които пряко влияят върху мъжествеността. С две думи – резултатът от ядене на пуканки преди секс може да е липсата на резултат.

Кафе: Кофеинът в ободрителната напитка може да повиши тревожността, което на свой ред води до понижено сексуално желание.

Диетични напитки: Забравете за тях, ако сте в настроение за секс. Изкуственият подсладител аспартам в диетичните напитки влияе пряко върху нивата на хормона на щастието серотонин при мъжете.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара