Ако не сте ползвали услугата на Uber досега, с промо код KNIGIZASMET можете да донесете пластмасовите си отпадъци за рециклиране напълно безплатно тази неделя, 26 април, в София. Услугата за споделено пътуване Uber, която навлезе у нас в края на миналата година, иска да поощри отговорното отношение към околната среда. Нужно е да свалите мобилната апликация, да въведете промо кода  и да поръчате кола. Важи само за нови потребители и безплатно пътуване до 15 лв. в рамките на столицата.

Basic CMYK

Кампанията „Книги за смет” ще се случи на две локациии в София между 10 и 13 часа – пред Паметника на съветската армия и пред The Mall на бул. Цариградско шосе. Стартът й тази година ще бъде даден от Пловдив на 25 април, събота. За да участвате е нужно да предадете 1 килограм пластмасови отпадъци и в замяна ще получите талон, с който може да вземете своята безплатна книга.  Всеки, предал 2 или повече от 2 килограма, ще получи и втори талон. Трети талон няма да бъде предоставян, независимо от обема на предадените отпадъци.

В същата неделя, 26 април, но от 16.30 ч., Екопак България ще представи кукления театър „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд” в парка „Заимов“. Музика, игри и танци за малки, големи и още по-големи ще очакват в столичния парк, пред театър „София“. Всички деца ще получат книжка-комикс за оцветяване.

За събирането на пластмасовите отпадъци в избраните градове ще бъдат поставени жълти контейнери за разделно събиране на Екопак България. Събраните отпадъци допълнително ще бъдат сортирани по вид пластмаса и след това ще преминат процеси на рециклиране.

Кампанията продължава на 9 май от 10 до 13 часа пред Драматичен театър „Иван Радоев” в Плевен и на 16 май от 10 до 13 часа пред Пантеона в Бургас.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара