Подходящи терапии за тяло 

Проблем: Стрии

Решение: Препоръчвам комбинирания подход при тяхното лечение. Той включва радочестота (ST) и мезотерапия с биоколаген (Guna Matrix), които да преструктурират тъканта, там където нейната цялост е разрушена.

slavaПроблем: Отпусната кожа на корема

Решение: Тук предлагам два комплексни метода за справяне с проблема, като те зависят от това дали жената кърми или не. За кърмачките след 3-тия месец предлагам комбинирането на инжекционен биколаген (Guna Matrix) в областта на корема с най-новия апарат за стягане на кожата – Icoone.  За майките, които не кърмят, възможностите са отново колагенова мезотерапия (Guna Matrix), но този път в комбинация с Vella Shape.

Проблем: Разширени капиляри по краката, вследствие на килограмите

Решение: За лечението им – лазер, а за заздравяването им – Icoone.

Проблем: Целулит

Решение: Освен здравословната диета, която изключва солта, захарта и бялото брашно и включва пиенето на много вода, на помощ идват и следните процедури с доказан ефект: колагенова мезотерапия (Guna Matrix), Vella Shape, Icoone и познатите мануални антицелулитни масажи. Така изброените терапии за тяло могат да се прилагат както самостоятелно, така и комбинирано в схема, назначена от специалист.

Проблем: Отпусната кожа на цялото тяло

pregnant

Решение: За стягане контура на тялото особено полезно е редуването на радиочестота (ST) и Vella Shape.

Подходящи терапии за лице

Проблем: Петна, вследствие на бременността

Решение: В зависимост от конкретния случай препоръчвам няколко метода. Един от най-популярните е IPL (интензивна пулсова светлина). Тя се използва за подобряване на състоянието на кожата, бори пигментациите, бръчките, и се използва за трайно обезкосмяване. Системата функционира на принципа на лазерните технологии. Светлинната енергия се абсорбира от съответните целеви клетки, наречени хроматофори. Светлинната енергия се трансформира в топлина, която въздейства върху избраната зона. При този метод пациентът може да провежда терапията в обедната си почивка и да се върне незабавно на работа. Добре е процедурата да се прави от есента до края на зимата. Не бива обаче да се излага на пряка слънчева светлина. Затова, ако сте решили да ползвате този метод трябва да забравите за почивките на море, карането на ски, както и за посещението на солариумите и парните бани. Цената за една терапия е 150 лв.

Вторият метод е Intraceuticals opulence (чрез специален апарат се осъществява кислородно проникване в дермата на активни избелващи съставки – Алфа арбутин,Vit.C, както и на Vit.A,Vit.E и хиалуронова киселина.) Процедурата е без всякакво излющване, зачервяване, отоци и дискомфорт. Тя има  хидратиращ и изравняващ тена ефект и е препоръчително да се прави през есента. Цената на една процедура е 164 лв.

С петната от хормонален произход се бори депигментиращ пилинг, който действа на съответното ниво на кожата, в което са възникнали проблемите, довели до пигментирането.  Той може да премахва и белезите от акне. Една или две процедури са достатъчни, за да се постигне ефект. Цената на една е 120 лв. Периодът на дискомфорт трае между 5-8 дни, като е задължително използването на висок фактор слънцезащита -SPF 50+ и хидратиращи маски и кремове.

PSN_2848Летен пилинг със салицилова киселина и екстракт от зелен чай, стана напоследък голям хит, защото може да се използва целогодишно, включително и през лятото и няма никакви странични действия. Той представлява ексфолиращ гел, който отстранява мъртвите клетки по кожата, спомага за регенерацията на кожата и изравнява и изсветлява тена на фотоувредената кожа. Освен това подобрява състоянието на посивялата от тютюнопушене кожа и свива разширените пори на мазната, като й придава свеж и сияен вид.  Цената на летния пилинг за една процедура е 70 лв.

Проблем: Отпусната кожа на лицето

Решение: За стягане, опъване и лифтиране контура на лицето препоръчвам използването на радиочестота (ST) и на биоколагенова мезотерапия (Guna Tissue).

Проблем: Дехидратирана кожа

Решение: В този случай възможностите са няколко. Ако дамите се страхуват от убождане, могат да се спрат на безиглената мезотерапия – Intraceuticals, която включва хиалуронова киселина и коктейл от витамини. Ако пък са безстрашни – могат да хидратират кожата си с традиционната иглена мезотерапия със същото основно съдържание ( например на Filorga, Stilage, Juviderm).

Подходящи терапии за коса

Проблем: Засилен косопад

Решение: Препоръчвам мезотерапия за коса. Тя представлява интердермално инжектиране в скалпа на комплекс от витамини и аминокиселини, които стемулират растежа на косъма.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара