Един от най-големите родопски фестивали БЕГЛИКА е готов да посрещне ценителите на алтернативната култура между 14-18 август в сърцето на Баташка планина.

Програмата на единадесетото издание на събора предлага богата палитра от активности за малки и големи, сред които живи образователни игри, пленери за детски рисунки и маски на животни, йога и паневритмия, планински преходи, какаова церемония, звуколечение, куполно строителство, символика на българската носия и числата, театрални спектакли, лекции по здравословно хранене и социално предприемачество и много други. Също така музикалната сцена ще бъде по-тиха от обикновено, защото ще се озвучава с „етерни” тонколони, а на нея ще се качат музикантите от Мерак Стандарт, Zeyra, Vataff Project, Dharba и няколко съобщностни проекта, които ще се родят на място.

Цялата програма може да намерите тук: https://bit.ly/2Gi27LD.

„Тази година се радваме на изключително голям интерес от страна на сътворци на фестивалното съдържание. Получихме над 120 творчески предложения и буквално препълнихме програмата месец преди началото на събора, което е нагледен пример, че общностната връзка и взаимната подкрепа са силно застъпени”, каза Георги Мавров, съосновател на БЕГЛИКА и ХОРОДЕЯ. „Интересът се дължи на всички промени, които въведохме във формàта на фестивала, и най-вече на новосъздадения „Фонд на заедност”, чрез който общността ще подкрепи няколко каузи с потенциал да генерират социална промяна към добро и устойчивост”.

Кои каузи ще бъдат подкрепени?

Каузите, които ще бъдат представени в рамките на фестивала и ще търсят дългосрочна подкрепа под формата на труд, знания и средства, включват:

Ятото – семеен резидентен център в с. Горна Бела речка за учене и спокойно общуване на цялото семейство.

Планина, обичам те! – кауза, която сприятелява младите хора между 9-14 години с планината и ги учи как да се учат от нея, да я обичат и закрилят.

Хранкооп – кооперативно начинание за чиста храна, което обединява стотици малки земеделски производители.

Резиденция „Баба” – инициатива, която свързва млади хора от градовете с възрастни в обезлюдяващи се села.

Хородея>ДАР – уеб платформа за сътрудничество, базирано на личен принос под формата на дигитални активни за размяна на блага (ДАР).

Живи игри – настолни игри, които развиват добродетели в децата като взаимопомощ, доверие и емпатия, като в същото време ги обогатяват със знания от различни сфери (растения, билки, занаяти, изкуства и др.).

Какво е важно да си носите?

Въпреки че фестивалът се провежда в разгара на лятото, организаторите напомнят, че понякога температурите в Родопите падат под нулата. Ето защо не забравяйте да вземете зимни дрехи, както и дъждобран, челник, планински обувки, шапка и слънцезащитен крем.

Има ли все още билети?

Да, като до 28 юли петдневните билети са с 20% намаление. Цената на билетите включва фестивалното съдържание, координация, долекарска помощ, контрол на трафика, водоснабдяване, провизии за общностните кухни, в които посетители и участници ще готвят заедно, осветление и декорация, дърва за огрев, управление на отпадъците, компостни тоалетни и държавна къмпинг такса. Детайлна информация за всички единични и семейни билети ще намерите на https://bit.ly/32jMyfP, а въпросите си може да отправите директно във Facebook страницата на фестивала: www.facebook.com/beglikafreefest.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара