ОВЕН

Огнен знак, eнергичeн, напорист, храбър, обичащ да експериментира. Затова е напълно естествено, професиите избирани от Овните, да се нуждаят от решителност, безстрашие, натиск. Ако не ви привлича кариерата на пълководец, боксьор или други „мъжки“ професии, вложете енергията си в творческото русло. Възможно е да ви очаква сцената. На това поприще са намерили себе си такива знаменити Овни като Джак Никълсън, Алла Пугачова и мн.др. Но виден счетоводител от вас едва ли ще излезе – монотонната, еднообразна работа не е за вас.

ТЕЛЕЦ

Практичен, земен, предприемчив е Телецът и при избора си на професия често се стреми да се доближи до „материята“, до финансите, затова става за икономист, счетоводител, тегли го към работа в банка.

Най известното творение на един от най-известните Телци, Карл Маркс, така и е озаглавен –„Капиталът“. Много символично! Дори посвещавайки се на изкуството, Телецът предпочита „най-плътните“ форми – склуптура, керамика, дърворезба. Усъвършенствайки своята дарба за „взаимно разбирателство“ с материалния свят, Телецът може да достигне духовни върхове – Буда също принадлежи на този знак.

Любовни хороскопи

БЛИЗНАЦИ

Пътувания, контакти, срещи, партита, пресконференции, интервюта – истинската стихия на Близнаците.

Списъкът на професиите за този знак включва: журналистика, PR, търговия и др.

Близнаците обикновено притежават изтънчен интелект и добър изказ. Ако вие изпитвате непреодолима страст към съчиняване, не се сдържайте, в дълбините на вашия „Аз“ може да се крие велик поет. Пушкин и много велики поети са били родени под този знак.

Близнаците са прекрасни промоутъри, способни да възприемат всяка сложна теория и да я изложат по разбираем начин пред публика. Ако ви предложат да прочетете лекции, не се съмнявайте – ще имате успех.

РАК

Този представител на водната стихия и неговите интереси, като правило, се намират във „водната“ област. За него са открити тайните на подсъзнанието, до най-скритите ъгълчета на човешката душа.

Много знаменити психолози, например Карл Густав Юнг, са се родили под този знак. Жените Раци – вие сте родени за майки, но ако не ограничавате таланта си само със своите деца, от вас може да излязат блестящи педагози – умни, разбиращи.

Съзвездие Рак символизира произход, корени и традиции. Изводът е очевиден: историческата наука – също е ваше призвание. А „мъжествените“ специалности – военно дело и спортни състезатели – не са за вас, може да изгубите.

ЛЪВ

„Какво е животът? Игра…“ Със сигурност не може да се спори, но най-вероятно авторът на тези думи е зодия Лъв. Именно такъв е „лъвският“ светоглед.

Представителите на този знак обичайно притежават забележителна външност, много артистичност, превъзходно се държат пред публика. Лъвът се „храни“ от преклонение, възхищение и аплодисменти. Какви да бъдат те, ако не артисти?! Тази логика са следвали такива перфектни Лъвове като Робърт де Ниро и мн. др. от тази величина. И не са сбъркали.

На Лъвовете добре им се удава и да управляват с царствена властност, получава се много естествено. Ако не вярвайте, опитайте. Във всеки случай избягвайте рутината – тя ви състарява.

ДЕВА

Общо известно е, че Девата е „медицински“ знак, тя е проницателна, трудолюбива, внимателна към детайлите, отговорна, изрядна. По-добър терапевт няма да намерите!

Разбира се, тези качества не са приложими само в медицината – напр. Лев Толстой е писател. Ако литературното творчество не ви привлича, а ви се иска спокойна, предсказуема служба, опитайте за себе си секретарското поприще или в сферата на обслужването. Тук ще оценят по заслуги вашата педантичност, пунктуалност, способността ви да се подчинявате, без да оронвате собственото си достойнство. А и изобщо, вие с вашия аналитичен ум, можете да се хванете за всяка работа без значение от нейната сложност.

ВЕЗНИ

Ключовите понятия за представителите на този знак са справедливост, спокойствие, красота. Търсете своето призвание в тези области, където това е възможно да се постигне.

Спектърът на „вашите“ професии е много широк – юриспруденция, дипломация, дизайн, мода. За по-екстравагантните Везни има предложение да открият брачна кантора. Успехът е обезпечен, нали вашият знак покровителства брака.

Впрочем, можете да станете дизайнер или дипломат, фотомодел или юрист, вашите такт, изящество и вроденото ви чувство ще ви донесат слава и успех.

СКОРПИОН

Родените под този знак дотолкова се различават един от друг, че е трудно някак да се обединят от кръг на интереси.

Но може със сигурност да се каже, че с каквото и да се занимават, ще бъде екстремално, на „ръба“. Ако е медицина – то ще бъде реанимация, онкология или психиатрия, ако е спорт, то ще бъде парашутен, ако е военно дело, то Скорпионът задължително ще стане сапьор.

Представителите на този знак не познават страха, но имат вродено чувство за опасност, във всичко стигат до края – до небесата или до дълбините – непознати за другите знаци. Не се щадете – вие можете това, което другите не могат.

СТРЕЛЕЦ

Вие сте родени за началници, спокойни за своя авторитет, справедливи и с мярка строги. Но ако животът ви се развие по различен начин или кариерата в социума не ви привлича, то вас с нетърпение ви очакват историята и философията, където вашата широта на поглед и дълбочина на подхода ще ви донесат успех и ще придвижат напред световната научна мисъл.

Още един истински „Стрелецов“ избор – да станете свещенослужител, посредник между Бог и хората. Тук вие ще успеете да реализирате своята извечна потребност за духовен учител, а с времето ще станете такъв за другите.

КОЗИРОГ

Всичко, което попада в областта на интересите на Козирога, неизменно бива шлифовано от тях и стига до съвършенство. Целеустремен, сдържан, отдаден на работата, Козирогът практически на всяко поприще достига висота и много бързо се придвижва към върха по кариерната стълбица. Неговата надеждност и издръжливост му позволяват да поема троен обем работа и да се справя с нея прекрасно.

В каква област тези качества е най-добре да бъдат приложени? Практически във всяка, но работата, която е най-привлекателна за Козирога е най-сложната и най-отговорната. Хирургия, голям бизнес, управление на държавата – списъкът може да бъде много дълъг. Исус Христос, казват, бил Козирог…

ВОДОЛЕЙ

Изобретател на машината на времето, непризнат (или признат) гений, градския луд – това са подходящите занимания за представителите на този знак.

Нещо, което е по-добре приспособено към нашата реалност? Фанатик-програмист, гений по кибернетика… Този човек, който, както винаги, леко не е тук. Може би е в интернет, може би изобщо някъде из галактиката пътешества.

С каквото и да се занимава, той едва ли би могъл да формулира източника на своето вдъхновение – като Моцарт – гениалния Водолей на всички времена и народи. Да подчини такъв човек, на никого още не се е удавало. Да не завидиш на началника на Водолея.

РИБИ

Света, в който предпочитат да живеят Рибите е прекрасен, добър, изпълнен с музика и любов. Ако реалността не е такава, Рибите дълбоко ще страдат.

За да смекчи своите страдания, човекът, роден под този знак,  ще стане музикант, като Шопен, художник като Микеланджело, а може би ще реши да се посвети на Бог и ще отиде в манастир.

Впрочем, има немалко начини да се подобри действителността, да помогнат на страдащите и тук Рибите са незаменими. Социален работник, лекар, лекуващ алкохолици и наркомани, медицинска сестра – всичко това е много добро за представителите на този знак. А вечерта те ще музицират и ще пишат стихове.

Още статии и хороскопи от Мая Павлова – на личния й сайт. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара