Световните супер звезди,  седемкратни и настоящи световни шампион по латиноамерикански танци за професионалисти – Рикардо Коки и Юлия Загоруйченко (САЩ), ще се представят за първи път пред българска публика като официални гости на OPEN DANCE FESTIVAL 2017.

Международният танцов фестивал, посветен на изкуството на балните танци, се организира за трети път в София от БПТА – Българската професионална танцова асоциация.

Почитателите на популярното под името „спортни танци“ ще се насладят на живо на тяхното спиращо дъха танцово шоу по време на галавечерта на фестивала, която ще се проведе на 21 октомври от 20.00 ч., в хотел „Маринела“. Рикардо Коки и Юлия Загоруйченко ще участват и като лектори в образователната програма на фестивала, включваща семинари по латиноамерикански и стандартни танци, които ще се проведат на 22 октомври.

Кои са Рикардо и Юлия

Рикардо е роден е в Терни, Италия, и е син на прочути учители по бални танци.Той винаги е знаел, че танцът е неговото бъдеще и че един ден ще стане световен шампион. В момента той живее в САЩ и представлява тази страна в официалните състезания и шампионати на Световния танцов съвет (WDC). Преди да станат партньори в танците с Юлия, Рикардо е бил шампион на Италия и световен шампион за аматьори в латиноамериканските танци, с предишната си партньорка.

Юлия е родена в Белгород, Русия. Започва да танцува на 4 години. На 7 вече се занимава с бални танци, а на 12 е шампион на Русия. Нейните уникални танцови способности я отвеждат в САЩ, където заедно с предишния си партньор тя печели редица титли и става шампион на САЩ за професионалисти и световен шампион по шоу в латиноамериканските танци. С него тя е редовен участник и във финалите на най-големите и престижни състезания в света за професионалисти. На 04 юли 2011 г. заради своите изключителни постижения тя е удостоена заедно с още други 44 емигранти от Carnegie Corporation с почетното звание Americans by Choice.

Рикардо и Юлия започват да танцуват заедно в края на 2007 г., завладявайки моментално света на балните танци и пленявайки аудиторията с уникалния си стил в латиноамериканските танци. Те се изкачват стремително до финалите на всички важни шампионати в света. Хипнотичният им изглед, невероятното техническо майсторство и жизненост бързо ги правят любимци както на всички любители на тези танци, така и на съдиите. На световния шампионат през 2010 г. в Бон, Германия, те завоюват за първи път титлата „Световен шампион по латиноамерикански танци за професионалисти”, която защитават вече 7 години поред в  изключително силна конкуренция. През 2016 г. те завюваха и през 2017 г.  успешно защитиха и най-престижната титла в света на балните танци – тази на Открития шампионат на Великобритания за професионалисти, който се провежда повече от 90 години всяка последна седмица на май в Блякпул (Англия), под наименованието Блякпулски танцов фестивал. През юни 2017 г. те станаха партньори не само на дансинга, но и в живота. Сватбата им бе в  родината на Рикардо – Италия, в изискана церемония на борда на яхта в открито море, заобиколени от своите роднини, танцови учители и най-близки приятели.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара