Католическата катедрала Мескита де Кордоба затвори врати за частен концерт на именития музикант Лесли Хауард, когото очакваме в края на месеца и в България. По време на 8-ия Международен пиано фестивал и само месец преди гостуването на маестро Хауард у нас, австралийският пианист и композитор свири религиозни творби, които описват християнската Кордоба чрез композициите на Ференц Лист и Йохан Себастиан Бах. Сред публиката присъстваха популярни личности и кралски особи, а това беше заключителният концерт на фестивала.

Лесли Хауард – световноизвестният виртуозен пианист, композитор, интерпретатор и най-задълбочен познавач на композитора Ференц Лист – идва в София за концерт в зала „България“ на 30 октомври по покана на Germi Art & Entertainment и със специалното участие на оркестър Камерата Орфика НБУ.

В зала „България“ на 30 октомври маестро Хауард ще изпълнява творби на Ференц Лист – композитора, когото той сам нарича „първата голяма звезда на музиката“ заради това, че австроунгарецът е изобретателят на рецитала във формата, познат и днес. Австралийският пианист Хауард е роден в Мелбърн през 1948 г., в момента живее в Лондон и е известен като най-великия експерт в изпълненията на Лист.

Оркестър Камерата Орфика НБУ ще акомпанира на носителя на рекорд за Гинес за най-голям звукозаписен проект на 30 октомври.

Билетите за концерта в зала България“ на 30 октомври са в продажба в мрежата на Eventim и Ticketsbg. В събитието във Facebook може да намерите актуална информация за концерта.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара