“Ако искате да намерите причините за заболяванията си, погледнете на дъното на чинията си”, казват китайците.

Ако храната е основна част от здравословния начин на живот, то изборът на органични продукти неслучайно е сърцето на тази тенденция. Биохраните са с по-високо съдържание на витамини и минерали, не съдържат изкуствени химикали, антибиотици и вредни добавки и със сигурност не са генно-модифицирани. Те са произведени по щадящ природата начин, без високорисковите и замърсяващи технологии на интензивното земеделие.

Органична боя за коса, биоразградими опаковки и храни за домашни любимци със сертификати за биопроизход са сред новите асортименти на МЕТРО. Веригата открива БИОСЕКТОР – обособена зона с щандове за над 1500 екопродукти – във всеки от 11-е си магазина из страната. Пълната гама включва: плодове и зеленчуци, месо, риба, млечни изделия, десерти, варива, олио и масла, зърнени закуски, снаксове, кафе и чай, безалкохолни напитки, вино и бира, козметика, грижа за детето, перилни и почистващи препарати и стоки за дома. Сред продуктите има подходящи за веган потребители и такива на безглутенова диета.

Всички продукти в БИОСЕКТОР-а са изцяло екологични, без изкуствени съставки и химикали, произведени събразно изискванията за прозрачност и проследимост, а опаковките им са от рециклируеми материали. Стоките са придружени с пълната необходима информация за произход и качество, за да могат клиентите да направят информиран избор.

Компанията ще предложи над 100 артикула от собствената марка Fine Life Bio, която обещава да бъде на достъпни цени. Клиентите ще могат да разчитат и на екслузивен внос на световни марки от Италия, Германия и целия свят.

Земеделските продукти са от български производители, сред сертифицираните органични вина също има такива, които са от български изби.

От тази година МЕТРО започна да зарежда магазините си с плодове, зеленчуци и месо, отгледани и доставени директно от малки български производители.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара