И месечна доза романтика. Или иначе казано – Gembox. И напълно отговаря на името си. Gembox е абонаментна кутия за любители на романтична литература (изискано казано) или любовни романи (да си го кажем направо). И нещо много повече. Но за това – след малко.

А сега да изясним:

Що е то абонамента кутия и има ли тя почва у нас?

Абонаментната кутия формално е неконвенционален маркетингов инструмент, който по своята същност представлява периодично (веднъж месечно или веднъж на няколко месеца) изпращане на набор от тематично подбрани продукти с непроменлива обща цена до клиенти, които предварително го поръчват “на сляпо”. Появяват се за пръв път през 2010 г., а от 2013 г. успешно се развиват и у нас. Вариациите са наистина разнообразни – от козметика, през фенски и детски стоки до хранителни продукти от различни страни, например.

Но ние тук си говорим  за т. нар. “книжни кутии” и по-специално за висшия пилотаж в абонаментни кутии за книги, а защо не и в абонаментните кутии по принцип в България?

Gembox е кутия, която съдържа

специално подбрана романтична книга,

излязла през последните 45 дни, козметични продукти (приоритетно български), нещо ароматно (например торбичка висококачествен чай), нещо интересно (луковица за лале в септемврийската кутия в добавка към романа “Треска за лалета”). Разбира се, основната съставка е изненадата. Но блестящият камък в кутията на Gembox е усещането за специално отношение. Всички продукти в нея са тематично и концептуално свързани с основния продукт – книгата.

Ще използвам за илюстрация кутията за месец август, в която червената нишка бяха ягодите – изящен детайл от “фона” на романа “Игра на омраза” (изд. Ибис). Получихме, освен книгата, душ гел и балсам за устни с аромат на ягода, торбичка ягодов чай, рецепта за сладкиш с ягоди и много, много лично отношение.

Темата на октомври – лавандула – съвсем истински присъстваше сред съкровищата в кутията, заедно с няколко избрани козметични продукти с лавандулов състав и „Херцогинята“ на Даниел Стийл.

Това, което прави Gembox специална кутия, е

работата с детайлите

– нещо, което отличава професионалистите от хората, които просто разполагат с добра идея и възможност да я реализират. Подробностите в този случай са изпипани до съвършенство – дизайна на кутията, подбора на продуктите, дори панделката, с която е вързана кутията, създава усещане не просто за изненада или подарък, а за лукс.

Мозъкът на Gembox твърди, че цели да предложи на клиентите не само изненада и удоволствие, но и практични продукти, които наистина да влязат в употреба.

Gembox се поръчва до края на текущия месец и се получава между 5-о и 10-о число на следващия месец.

С нетърпение чакаме ноемврийската кутия на тема “Горещо сърце”. От Gembox обещават ново и страхотно заглавие, което ще изненада не само с любовната история, но и с фона, на който се развива действието.

А през октомври може да се поръча и лимитирано издание Gembox класика, което ще съдържа класическо произведение и артикули, специално изработени за кутията и вдъхновени от романа. Повече за двете кутии, които може да поръчате през октомври може да прочетете тук.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара