„Каритас България“ стартира поредното издание на ежегодната си кампания в подкрепа на възрастни хора „Защото СМЕ ХОРА!“. Чрез нея организацията иска да помогне на  възрастни и болни хора от 13 градове и села в България с професионални грижи за тяхното здравословно състояние и социални потребности, предоставени директно в домовете им, където те се чувстват най-спокойни.

Възрастните хора в България са една от най-уязвимите групи – по отношение на доходи, качество на живот и социална изолация. Те често са оставени сами на себе си, извън дневния ред на обществото, като никому ненужни хора.

За да подкрепи възрастните хора в изконното им право да изживеят старините си достойно, „Каритас“ извършва услугата „Домашни грижи“,  благодарение на която те получават професионални грижи, внимание и разбиране в своите домове, а с това и сигурност, че не са сами и забравени и че има хора, на които могат да разчитат.

Набраните от кампанията средства ще подпомогнат медицинските сестри и социалните помощници от центровете за Домашни грижи на „Каритас“ да продължават да посещават в домовете им над 400 възрастни и болни хора от 13 села и градове в България и да им помагат да изживеят старините си достойно.

За кампанията

„Хранителният магазин е в центъра, но аз от години не мога да стигна до него. Най-много стигам до пътната врата“ – споделя 78-годишната Тодора, имаща редица заболявания, които създават огромни затруднения в ежедневието ѝ. Това се отнася за огромна част от възрастните хора в България – приковани от болестта, притиснати от бедността, изолирани от обществените дела, оставени сами със себе си, в компанията на вечната им спътница самотата.

За да подкрепим възрастните хора в правото им да изживеят старините си достойно, стартираме поредното издание на кампанията ни „Защото СМЕ ХОРА!“. Чрез нея искаме да помогнем на над 400 възрастни и болни хора от 13 села и градове в България с професионални домашни грижи, благодарение на които те ще се справят по-лесно в ежедневието си и най-вече – ще разберат, че не са сами и забравени.

Домашни грижи на „Каритас“

Домашните грижи, каквито „Каритас“ осъществява от 20 години в България, оказват както професионална, така и човешка подкрепа, основаваща се на уважение, зачитане на достойнството и потребностите на всеки възрастен човек.

Грижите в домашна среда са проява на човечност и са неизменна част от съвременния свят. Те помагат на възрастните хора да се справят с предизвикателствата на старостта, продължавайки да живеят в собствените си домове, където се чувстват най-спокойни.

Когато и животът ги е изоставил, им оставаш само ти!

Скоро ще си сменим ролите. Те ще изчезнат. Ще останат в нечия памет. Тогава ще дойде нашият ред да застанем на тяхното място и да чакаме уважението, топлата дума и професионалните грижи.

Заедно с вас можем да променим тази ситуация! Да направим така, че изконните човешки потребности да бъдат израз на право, а не на очакване.

Да действаме днес, да бъдем двигател на промяната и да помогнем на възрастните хора да изживеят старините си достойно! Защото СМЕ ХОРА и защото подкрепата, дадена от сърце, променя човешки живот!

Набраните от кампанията средства ще подпомогнат медицинските сестри и социалните помощници от центровете за Домашни грижи на „Каритас“ да продължават да посещават в домовете им над 400 възрастни и болни хора от 13 села и градове в България и да им помагат да изживеят старините си достойно.

Може да изразите съпричастността си, като:

Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

Станете постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв., чрез SMS с текст DMS CARITAS на номер 17 777 (за всички мобилни оператори).

Дарите по банков път, с основание за плащане: Домашни грижи на „Каритас“:

КБС Банк България

IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC: RZBBBGSF
Основание за плащане: Домашни грижи на „Каритас“
Титуляр на сметката: „Каритас България“

 Дарите онлайн

 Период на кампанията

14.11.2022 г. – 31.01.2023 г.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара