На 1 юни стартира десетото юбилейно издание на ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с Фондация Reach for Change България.

От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на 134 организации да подобрят начина на живот и развитие на повече от 360 000 деца и младежи в цялата страна. През 2023 г. инициативата ще отпразнува успехите на общността и ще подчертае значението на социалното предприемачество за разрешаването на

належащи социални въпроси,

свързани с по-добрия живот на децата и младежите в България. Тазгодишното издание ще предложи задълбочена и интензивна подкрепа на социални предприемачи за увеличаване на социалния ефект от дейността им.

„За мен е голяма чест да бъда лице на ПРОМЯНАТА 10 години – без значение дали даваме финансова грамотност или помагаме на малките деца да учат математика. Всеки един проект си струва и всеки един ден на тези предприемачи означава една стъпка напред за едно дете“, сподели посланикът на кампанията и водеща на Новините на NOVA Ани Салич на специално събитие, което събра на едно място общността на ПРОМЯНАТА.

Част от юбилейното издание ще станат социални предприемачи, които са били селектирани в Акселератора и/или в Инкубатора на ПРОМЯНАТА в предишните издания на конкурса. Те могат да кандидатстват, като попълнят онлайн формуляр от 1 юни до 19 юни на www.nova.bg/promyanata.

„В юбилейното издание ще участват

единствено проекти, които са били част от ПРОМЯНАТА.

Ще видим тяхното развитие, техните нови идеи, които ще сме щастливи да реализираме заедно. Подкрепата на социалните предприемачи в България е нашият ангажимент към общото ни бъдеще и заедно с фондация Reach for Change, работихме сериозно през всички тези години, за да дадем добра основа, солидни знания и финансова подкрепа на предприемачите, за които децата и младежите в България са кауза“, коментира главният оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп Красимира Василева Хаджийска.

Шест организации ще влязат в специално разработената за юбилейното издание “Програма за растеж” на ПРОМЯНАТА 2023. Тя включва консултации и обучения, необходими за осъществяването на дейността им. Големият победител ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 50 000 лв., а другите двама финалисти ще получат рекламен пакет на стойност 30 000 лв. в каналите на Нова Броудкастинг Груп, както и подкрепа в изготвянето на концепция на рекламните форми.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара