Обичаме ги или ги мразим? Кои са модните тенденции, които потребителите биха искали да изчезнат завинаги? Отговорът в специално проучване на GLAMI, в което повече от 27 000 посетители на модната онлайн платформа имаха възможността да отговорят на въпроса Кои навици и тенденции искате да изчезнaт от женските и мъжките гардероби?

Дамските антитенденции

  • Белите чорапи с черни обувки

През последните години, с нарасналата популярност на суинг танците, отново се появи една тенденция – носенето на бели чорапи с черни обувки. Макар да се вписва в модерните винтидж течения, тя е класирана като най-нежеланата сред жените, докато мъжете я класират на 2-ро място в избора си. Втората най-непопулярна тенденция, за която сме съгласни, че трябва да изчезне, е чорапогащник, носен с отворени дамски обувки. Въпреки че тя упорито се лансира на модните подиуми, мъжете и жените, твърдят че не им харесва нито да я носят, нито пък да я виждат върху някой друг!

  • Завръщането на 90-те

Модата от 90-те години се завърна триумфално по подиумите и улиците, но дънките с ниска талия, които поп звездите от близкото минало популярязираха, изглежда трябва да останат само в албумите със снимки! Жените ги класират като третия най-неподходящ за носене моден артикул. Мъжете пък избраха широките (oversize) дрехи като петата най-малко любима тенденция, независимо колко модерни са те в днешно време.

  • Ерата на животинските принтове

От мързеливата съпруга Пеги в сериала „Женени с деца“ до редица известни италиански дизайнери, леопардовият принт превзема модата от десетилетия. За европейските мъже обаче, той е най-непопулярният за дамско облеко, а жените също го поставият в топ 5 в списъка си с антитенденции. Независимо дали ви харесва или не, животинският принт все още е един от най-емблематичните и можете да намерите хиляди продукти с него в GLAMI.
Антикласацията завършва с други две деветдесетарски тенденции, особено популярни сред тийнейджърите – кроп топове и чанти през кръста (диагоналки).

Мъжките антитенденции

  • Сандали с чорапи

Mилиони хора ги носят… Мъжете ги считат за удобни, лесни за носене и дори модерни!? Сандалите с чорапи са най-нежеланата модна тенденция на всички времена! И мъжете, и жените, не искат никога повече да виждат този тренд. Високите памучни чорапи, носени с мокасини може да са емблематични за спретнатия стил на бащите, но днес те изглеждат ретро и са доста непопулярни, затова са избрани като втората най-малко любима модна тенденция. Може да изглеждат страхотно на голф игрището, но не и за друг повод!

  • Ланец около врата

Хип-хопът има голямо влияние в модната индустрия в последните няколко години. Много мъже избират златните бижута като ланци, синджири или пръстени, с които да завършат тоалетите си – тенденция, произлизаща от хип-хоп културата. Мъжете може да смятат тази тенденция за готина, но жените изглежда не са ѝ фенове.

  • Бельо под бански

Необходимост или моден избор? Без значение колко напреднала е модната индустрия в изработването на удобни мъжки бански, изглежда, че бельото, носено под тях, е една от онези тенденции, които потребителите обичат да носят, но също така мразят да виждат! И мъжете, и жените я класираха в топ 5 на най-нежеланите.

  • Crocs

От градината направо на модните подиуми на марки като Balenciaga, чехлите Crocs винаги ще бъдат обект на дискусия. Трябва ли да се носят като ежедневни обувки? Или пък трябва да останат само за домашни дейности като градинарството? Ако попитате потребителите на GLAMI, които са ги избрали като една от тенденциите, които биха искали да изчезнат, тогава отговорът е съвсем ясен – запазете си Crocs-овете за градината!

Антисписъкът при мъжете завършва, както при жените, с тенденция от 90-те – чанта през кръста (диагоналка). Макар да я виждаме при почти всеки тийнейджър днес и да е много удобно решение за мъжете, тъй като могат да поберат телефон, портфейл и ключове в нея, тази тенденция все още е топ 5 на антинтенденциите за мъже.

Резултатите са част от проекта Fashion (Re)search на GLAMI, серия от пазарни проучвания, базирани на редовно събиране на данни, които имат за цел да предоставят актуална и подходяща информация на медиите и търговците на дребно за тенденциите на модния онлайн пазар.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара