„Поезия срещу войната“ излиза днес от печат, съобщиха издателите „Арс“ и „Скрибенс“. Творби на 101 автори, от които почти 80 са български поети – както знакови за съвременната ни поезия като Георги Господинов, Борис Христов и Цочо Бояджиев, така и млади, но вече разпознаваеми, а също и такива, които тепърва изграждат своето име – са включени в антологията „Поезия срещу войната“.

Фотография: Krassy Dimitrov, издателства „Арс“ и „Скрибенс“

С участието си в нея поетите искат ясно да изразят своето желание за помощ и съпричастност, да покажат ужаса на войната. Книгата съдържа и произведения на класически и на съвременни украински писатели като Тарас Шевченко, Юрий Андрухович, Сергий Жадан, Любов Якимчук и др. Корицата е дело на Теодор Ушев.

Съставители са Георги Гаврилов, Стефани Дънева, Райчо Ангелов и Анна Лазарова. Книгата излиза с безвъзмездната финансова подкрепа на Христо Димитров.

Приходите от продажби ще бъдат дарени на Фондация „Юкрейн съпорт енд реноватион“, представлявана от Наталия Еллис, за възстановяването на болница, в която да се настаняват болни или ранени бежанци от Украйна.

За поръчки – https://popup.bg/seller/profile/7414

Facebook Twitter Google+

0 Коментара