Тихо, кротко и щастливо, на 14-и юни, планетата на комуникациите Меркурий ще се върне у дома, или ще започне своето гостуване в собствения си дом на знак Близнаци, което ще продължи до 4-и юли.

Меркурий е лична и най-близката планета до Слънцето. Тя е силата и енергията, която ни свързва чрез общуване, споделяне, предаване и приемане на информация, учене, пътуване и личностно развитие. Движи се бързо, обича хората, любопитна е, харесва движението и не спира да развива себе си, търсейки постоянно нещо ново. Природата на Меркурий се отразява като в огледало тук на земята и ни предава своето настроение чрез мисли, дела и идеи.

Сайтът на астролог Венета Матева

Нейното положение в знак Близнаци ще донесе бързо развитие на дела, повишено желание за споделяне, изясняване на отношения, желание за пътуване, търсене на нови знания, контакти и приятели. И сякаш в синхрон с пролетното време, това ще се случва с

лекота, спокойствие и попътен вятър.

Във времето до 20-и юни, очаквайте неочаквани позвънявания от стари познати, нови предложения, случайни срещи с полезни хора и развитие на делата, такива каквито трябва да бъдат. Движението е важно, защото само то дава отговори, решава, затваря, разгръща и носи уроци и спомени.

Между 29-и юни и 3-и юли, Сатурн ще има приятелска среща с Меркурий, която ще ни донесе нови гледни точки по стари въпроси, нови идеи за реставриране на стари проблеми и желание за развитие. Използвайте това време да си дадете кураж, подкрепа и любов на плановете и мечтите. Станете от бюрото на проектите си и погледнете заниманията си и хората, с които общувате отвисоко. Загърбете дреболиите и вижте голямата картина.

Бъдете открити и си позволете вяра и надежда.

По същото време претенции към Меркурий ще има планетата Нептун. В тези дни е възможно интуицията ви, усещането за правилно развитие на делата да бъде объркано и да не виждате ясно най-правилното развитие. Намалете активните действия и останете със себе си. Оставете Вселената и времето да подредят събитията естествено, защото само това ще е полезно и вярно за вас.

Не мога да пропусна силно психологическия аспект на Меркурий с ретроградния Плутон, между 1-и и 4-и юли. Този разговор между планетите е възможно да носи усещане на изгубване, объркване и напрежение. Плутон ще изиска от нас да се освободим от стари навици, токсични хора, изгубили стойност модели на поведение и свързани с миналото мисли. Това не е лесно, защото има за цел да унищожи стар модел на живот, а той всъщност е изграден от нашето време, старание, отдаденост и обич. Когато има други възможности винаги е по-лесно да направим крачка към новото, защото то съществува и ни подканва чрез Меркурий в Близнаци да го потърсим.

Мислете леко, общувайте просто,

дишайте, усмихвайте се, докосвайте, усещайте и осъзнавайте, че живота е прост. Щастието е просто избор да се радваме на живота, такъв какъвто е!

Леко, късметлийско и щастливо ще бъде най-много за знаците Близнаци, Везни, Водолей, Овен и Лъв.

Повече напрежение и неразбиране, това положение на Меркурий ще носи на знаците Стрелец, Дева и Риби. Те трябва да бъдат внимателни към околните, търпеливи и

избягващи клюки и интриги.

Телците могат да берат плодовете на труда си до момента. Очаквате добра реколта от посевите си в последните месеци.

За Раците се дава време да подредят важните си дала, като направят необходимите разговори с партньори и любими хора.

При Козирозите и Скорпионите не трябва да се притесняват излишно за неща, които не може да променят. Всичко, което се случва е за ваше добро. Вярвайте в това!

Желая ви спокоен, градивен и хармоничен период!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара