Новата серия Cellular LUMINOUS630 е последната иновация от NIVEA в борбата с хиперпигментацията на кожата. Патентованата формула е резултат от 10-годишно щателно проучване и само за 4 седмици редовна употреба дава отлични резултати в третирането на пигментни петна.

В търсенето на ефикасна съставка срещу хиперпигментацията, учените от NIVEA си поставят амбициозната цел да пресъздадат човешкия ензим, произвеждащ пигмента меланин. Те подлагат на тест над 50 000 възможни активни съставки в различни кръгове за оптимизация. Молекулата с номер 630 се явява като най-успешната при балансиране на производството на пигментация и следователно и за намаляване на тъмните петна по кожата. Именно тя е и в основата на патентованата серия LUMINOUS630.

Серията включва два продукта, предназначени за ежедневна грижа – Дневен флуид със SPF50 и Активен серум LUMINOUS630. Серумът действа на клетъчно ниво в две посоки – влияе на съществуващите петна, за да изсветли и намали размера им, и балансира производството на меланин, за да предотврати появата на нови петна.

В допълнение към активната съставка LUMINOUS630, Дневният флуид има SPF50, за да защити максимално кожата от поява на петна, следствие на излагане на слънце.

При редовна употреба на двата продукта резултатите са видими още на 4-тата седмица, когато петната стават значително по-светли. След 8 седмици интензитетът им намалява с 50% (размер и цвят), след 12 седмици петната продължават да изсветляват, тенът е видимо изравнен и кожата е по-сияйна.

Тъмните петна по кожата на лицето се появяват в следствие на небалансирано производство на меланин – естествения пигмент на нашата кожа, отговорен за индивидуалния тен на всеки човек. Различни фактори могат да повлияят на формирането му и да причинят петна и неравен тен. Сред най-честите причини се нареждат излагането на слънце, хормонални промени като тези в следствие на бременност или менопауза, напредване на възрастта или възпаления на кожата.

Повече информация за серията Cellular LUMINOUS630  и иновативното лечение на NIVEA за тъмни петна може да намерите тук.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара